Recensie: Lucas Eden – Een snufje magie

Recensie: Lucas Eden – Een snufje magie


Het stadje waar de twaalfjarige Jula woont, wordt in de zomervakantie dagelijks overspoeld door toeristen. Haar ouders, die een boekwinkel runnen, kunnen dus niet op vakantie. Maar Jula vindt dat geen probleem, want haar beste vriend Ben blijft ook thuis. Ze helpt hem vaak in de bakkerij van zijn vader.
Op een dag krijgt Jula een oud boek in handen, waardoor ze ontdekt dat ze anders is dan andere kinderen. Ze kan toveren! Nou ja… ze kan voorlopig peper, zout en suiker maken.
Ben heeft ondertussen iets anders aan zijn hoofd. Het lijkt wel of iemand de baan van zijn moeder op de toeristische stoomboot probeert te saboteren.
Wat is er aan de hand? Ben en Jula gaan op onderzoek uit.

ISBN: 9789047716334 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 183 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend verhaal over magie, sabotage en vriendschap dat smaakt naar meer.’

Verhaal

*****

Dit boek is een heerlijke mix van magie en mysterie. Jula ontdekt dat ze een sorcistino (heks) is en gaandeweg het boek leert ze steeds meer over haar krachten. Tegelijkertijd proberen zij en haar vrienden Yin en Ben uit te vinden wie verantwoordelijk is voor de sabotage op de toeristische stoomboot van de stad én moeten ze ook nog zorgen dat hun ouders hier niet achter komen. Kortom: er gebeurt heel veel in dit boek en dat maakt dat je constant wil doorlezen.
— Ies

Het boek

*****

Een snufje magie is het debuut van Lucas Eden. Het boek eindigt op zo’n manier dat het heel waarschijnlijk is dat er nog delen gaan volgen, maar dat is tot nu toe nog niet bekend gemaakt. De cover is kleurrijk en is wat minder aantrekkelijk voor oudere kinderen, die de illustratiestijl wellicht wat kinderlijk vinden.
— Ies

Schrijfstijl

*****

Het boek leest heel vlot en prettig en is niet te ingewikkeld voor kinderen, maar ook zeker niet te simplistisch. Als dit het debuut is, heb ik hoge verwachtingen van de volgende boeken van Lucas Eden (die er hopelijk gaan komen).
— Ies

Passage uit het boek

‘‘Voor ik iets vertel, moet je even kijken,’ zei ze tegen Yin. ‘Niets zeggen, oké?’ Yin knikte. ‘Steek je hand eens uit? Nee, met je handpalm naar boven. Zo ja.’ Jula wreef met haar wijsvinger en duim oven de hand van Yin. ‘Mimuelaspipron,’ zei ze. Een straaltje peper liep in Yins hand. ‘Proef eens,’ zei Jula, toen Yin een klein hoopje korreltjes vasthield. ‘Ik ga toch geen zand proeven.’ ‘Proef toch maar,’ zei Ben. Yin doopte heel voorzichtig haar tong in de korreltjes. Toen werden haar ogen groot. ‘Het is peper!’ zei ze. ‘Cool! Heb je leren goochelen deze zomer?’ ‘Ik zal het vertellen, maar dan moet je me niet onderbreken tot ik klaar ben, oké?’ Yin knikte. Jula haalde het groene boek uit haar tas. ‘Maandag was ik met papa en mama mee naar een oude boekwinkel…’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor kinderen in de midden- en bovenbouw van de basisschool die houden van spannende verhalen met een magische touch. Het is ook een leuk boek om voor te lezen aan kinderen van deze leeftijd.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Lees elke dag een paar hoofdstukken voor je gaat slapen, al loop je dan het risico dat je zo in het boek wordt meegezogen dat je bedtijd een paar uur verschuift.

183 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.