Recensie: Isabelle Gonnissen – Kies bewust

Recensie: Isabelle Gonnissen – Kies bewust


Hoe vind je geluk? In jezelf. Dat is de basis van het Kies Bewust-principe: alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, zit al in je. Alleen is de weg ernaartoe vaak geblokkeerd.
In dit inspirerende boek ontmaskert Isabelle Gonnissen daarom eerst enkele belangrijke misvattingen en valkuilen die een gelukkig leven in de weg staan. Vervolgens reikt ze je de zeven bouwstenen van duurzaam geluk aan, die je stuk voor stuk zullen helpen om dichter bij jezelf en je authentieke waarden te komen.
Het doel? De voor jou juiste levenskeuzes te maken, meer nog: in contact komen met jouw voedingsbodem, – de kern van jouw geluk, dat plekje in jezelf waar alle antwoorden liggen. Het geluk wacht op je. Ben je er klaar voor?

ISBN: 9789401480123 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 151 – Zelfontwikkeling


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Dit boek geeft je de reminder dat geluk echt iets is dat alleen jij kunt creëren.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Kies bewust is een praktisch boek dat je in twee of drie avonden uit hebt. Maar ik vind dat het boek een permanente plek op ieders nachtkastje moet hebben.

Isabelle Gonnissen gaat dieper in op geluk en dat je dit alleen zelf kunt creëren. Je vind geluk niet om je heen, het is iets dat je in jezelf kunt vinden. Ze beschrijft hierbij de invloed van je gedachten, of deze positief of juist negatief zijn, hoe je omgaat met bepaalde situaties en emoties en ze gaat dieper in op saboterende dingen, zoals negativiteit, verwachtingen en piekeren.

Het boek is een goede gids om je te herinneren dat je gelukkig wordt door je eigen kernwaarden na te streven en dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Heb je even een sombere periode, lees dan vooral dit boek en je kunt zeker weten weer wat beter relativeren.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Isabelle Gonnissen heeft een duidelijke schrijfstijl. Ze legt bepaalde dingen kort en krachtig uit. Alle elementen worden goed beschreven. Wat ik ook wel sterk vind aan het boek, is de soms ietwat strenge toon van Isabelle. Ze geeft je het besef dat je zelf verantwoordelijk bent voor je geluk en geeft handvatten om dit te verbeteren of te gaan leren ontdekken.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Rust is een mentale staat. Het is wat zich in je innerlijk afspeelt. Als je rustig bent, heb je een goede balans tussen inspanning en ontspanning gevonden. Je hebt overzicht over je situatie en laat je niet gek maken door de waan van de dag. Je bouwt grenzen in voor jezelf en begrenst ook anderen. Ik kan het belang van rust niet genoeg benadrukken: rust maakt het verschil tussen  even en geleefd worden.

Voor wie is dit boek?

Kies bewust is voor iedereen die nog even de reminder wil dat geluk in jezelf zit en dat je zelf verantwoordelijk bent voor je geluksgevoel.

Ben je somber en dreig je weg te zakken in zelfmedelijden? Pak dit boek er dan als de bliksem bij, want het gaat je beter laten relativeren en die donkere donderwolk zal snel overgaan in een wolk met een zon erachter verstopt.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

151 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.