Recensie: Janneke Gaanderse – In één dag gelukkig

Recensie: Janneke Gaanderse – In één dag gelukkig


Dit boek leert je jouw hartstochtelijk gekoesterde zorgen los te laten, te lachen en inside the box te ontspannen. Je leert denkpatronen die jouw persoonlijke bloei in de weg staan te relativeren en je leert hoe jij flexibel om kunt gaan met de realiteit. Janneke Gaanderse geeft fascinerende antwoorden op vragen die iedereen bezighouden. Je ontdekt de avonturier in jou, ziet de lichtpuntjes in de gebeurtenissen om jou heen en je krijgt oog voor het grote en kleine dagelijkse geluk.
In één dag gelukkig staat vol herkenbare voorbeelden, tips, feitjes en weetjes die jou een duwtje in de rug geven. Iedereen kan leren relativeren met deze toegankelijke methode. Het vraagt niks meer dan pen, papier en een open geest.

ISBN: 9789 400 506 732 – Lev. – Aantal pagina’s: 224 – Zelfhulpboeken


*****

4 van de 5 sterren — Luus


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Leert denkpatronen die je persoonlijke bloei in de weg staan te relativeren en hoe je flexibel om kunt gaan met de realiteit.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek voelt als een lange therapiesessie bij een psycholoog. Je begint met het opschrijven van je levensverhaal om zo de rode draad in je leven te ontdekken. Wat heeft je beziggehouden in het verleden, welke dingen komen vaker terug en welke overtuigingen heb je meegenomen naar het heden? Daarna maak je een persoonlijkheidstest om jezelf beter te leren kennen. Wat zijn je doelen en wensen in het leven? Wat staat je nu nog in de weg om gelukkig te zijn? Met dit boek is er geen ontkomen meer aan, je moet aan de slag om gelukkig te kunnen worden. Dat gaat niet vanzelf! Het inzicht dat je wordt verschaft door de opdrachten zal je in laten zien welke overtuigingen of gewoontes je beter links kunt laten liggen, en welke wel mogen blijven. Je leert welke zorgen je hebt en in welke angsten zich dat uit. Je zorgen leer je los te laten en een plekje te geven. Wil je dat dit boek effect heeft, bereid je dan wel voor op wat huiswerk.

— Luus

Schrijfstijl

*****

De informatie in dit boek is op een prettige manier geschreven en wordt afgewisseld met opdrachten. Je leert en mag meteen daarna het geleerde in de praktijk gaan onderzoeken en toepassen. Het is het eerste boek over geluk dat ik tegen ben gekomen dat ook het verleden uitgebreid onderzoekt, alvorens iets te doen aan het heden.
— Luus

Passage uit het boek

Veel stressvolle overtuigingen liggen duidelijk aan de oppervlakte. Toch is er moed en doorzettingsvermogen voor nodig om erachter te komen welke dat zijn. Sommige stressvolle overtuigingen liggen aan de oppervlakte, andere liggen minder duidelijk maar wel ver in jouw geheugen verstopt. We gebruiken die informatie wel degelijk om onze acties van tevoren te plannen op basis van wat we verwachten aan prikkels van buitenaf. En die prikkels interpreteren we weer volgens de gemaakte patronen die horen bij onze verwachtingen. We gaan op zoek naar wat er anders zou moeten zijn om gelukkig te zijn. Dan weten we namelijk wat onze bloei in de weg staat.

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor iedereen die zichzelf onder de loep wil nemen. Een sessie bij de psycholoog, maar dan gewoon lekker thuis vanachter je schrijftafel. Voor iedereen die zijn verleden eens goed op wil schrijven om de overtuigingen en denkpatronen waar je niets aan hebt onder ogen te zien, en om er iets aan te kunnen doen. Je komt misschien dingen tegen waarvan je wel wist dat ze stressvol voor je waren, maar waar je nooit iets aan gedaan hebt. Leer hoe je ermee om kunt gaan om een stressvrij en gelukkig leven te leiden.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

224 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.