Recensie: Jessica Goodman – De Insiders

Recensie: Jessica Goodman – De Insiders


Jill Newman maakt deel uit van de Insiders, een eliteclub op haar school Gold Coast prep. Wie deel uitmaakt van de Insiders behoort tot de populairste leerlingen en beleeft de meest ideale tijd op school. Drie jaar geleden werd Shaila, de beste vriendin van Jill, vermoord op een feestje van de Insiders. Graham werd toen beschuldigd van moord en verblijft sindsdien in een jeugdgevangenis. Rachel, de zus van Graham, gelooft in zijn onschuld. De Insiders willen echter niet geloven dat Graham ten onrechte veroordeeld werd want dat zou hun perfecte leventje kunnen verstoren. Rachel probeert Jill te overtuigen om het juiste te doen en mee op zoek te gaan naar de echte moordenaar. Hierin meegaan zou echter indruisen tegen de regels van de Insiders.

ISBN: 9789026156779 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 384 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend verhaal over moord en de complexiteit van vriendschappen op de middelbare school.’

Verhaal

*****

Jill Newman gaat naar school op Gold Coast prep. Ze maakt deel uit van de Insiders. Zij is het enige groepslid dat niet afkomstig is uit een rijke familie. Het behalen van goede cijfers is voor haar nog belangrijker dan voor de rest van de Insiders omdat ze afhankelijk is van haar studiebeurs.

Graham en Rachel zijn broer en zus en maakten vroeger ook deel uit van de Insiders. Na de dood van Shaila heeft Rachel de stad verlaten en verblijft Graham in een jeugdgevangenis.

Shaila Arnold is het personage dat vermoord werd in dit verhaal. Het boek start met een herdenkingsdienst op school. Door het verhaal heen wordt regelmatig verteld over de periode voor haar dood. Je krijgt een goed beeld van wat voor iemand ze was.
— Marita

Het boek

*****

Het boek is een doorlopend verhaal dat verteld wordt vanuit het standpunt van Jill Newman. Gedurende het verhaal worden heel wat sms-berichten verzonden die afgebeeld zijn in grijze kadertjes. De cover is donker en ziet er wat mysterieus uit.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Jessica Goodman heeft dit boek geschreven als jeugdthriller, maar haar schrijfstijl is behoorlijk volwassen. Het verhaal heeft een spannende opbouw en is vlot geschreven. Er zitten elementen in die zeer herkenbaar zijn voor iedereen die ooit tiener is geweest.
— Marita

Passage uit het boek

‘Sms-bericht: ‘Graham heeft Shaila niet vermoord. Hij is onschuldig.’
Mijn telefoon voelt zwaar in mijn handen, te zwaar om vast te houden, en de lucht boven me begint te draaien. ‘Jill, gaat het?’. Henry is teruggekomen en knielt naast me neer. Zijn hand glijdt onder mijn shirt op mijn rug. Hij brandt op mijn blote huid. Het lukt me om te knikken. ‘Iets te snel gedronken,’ zeg ik, en ik wijs naar mijn beker. ‘Dank je’, mompel ik. De grond is nat en hard onder mijn handen en ik duw mezelf omhoog tot ik weer rechtop sta. Ik kijk nog één keer naar wat Rachel schreef.’

Voor wie is het boek?

Het boek is perfect voor tieners die zelf naar de middelbare school gaan of oudere lezers.

Voor meisjes of jongens?

70%

30%

Leesvoorschrift

Dit is een boek dat je ’s avonds kan lezen ter vervanging van een avondje tv kijken.

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.