Recensie: Jessica Knoll – Het gelukkigste meisje ter wereld

Recensie: Jessica Knoll – Het gelukkigste meisje ter wereld


Na haar traumatiserende tienerjaren op de prestigieuze Bradley School bouwt Ani FaNelli zorgvuldig een nieuwe identiteit op. Een glamoureuze baan, een uitpuilende garderobe en een succesvolle verloofde, het leven lacht haar toe. Maar Ani heeft een geheim. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie.

ISBN: 9789022332481 – Uitgeverij Manteau – Aantal pagina’s: 367 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Razendsnelle thriller waarbij van alles gebeurt en je werkelijk geen idee hebt hoe het af gaat lopen.’

Hoofdpersonages

*****

Ani is eind twintig, woont in New York, werkt bij het prestigieuze tijdschrift The Woman Magazine en is verloofd met Luke. Het lijkt alsof ze haar leven perfect is met een mooie carrière en een fantastische verloofde. Echter draagt Ani iedere dag een trauma met zich mee, iets wat er gebeurd is tijdens haar middelbareschooltijd.

In haar jeugd gaat TifAni (zoals ze eigenlijk heet) als nieuwe leerling naar Bradley School. Ze probeert zich in allerlei bochten te wringen om bij de populaire mensen van de school te horen. Dit lukt haar en daardoor krijgt ze veel aanzien. Wanneer er tijdens een feestje dingen gebeuren, verandert haar leven voorgoed. Ze krijgt te maken met een trauma dat ze de rest van haar leven met zich meedraagt.
— Kaylee

Sfeer

*****

Het gelukkigste meisje ter wereld kent twee heftige onderwerpen. Zo staan seksuele intimidatie, verkrachting centraal. Daarnaast wordt het snoeiharde leven op een Amerikaanse middelbare school beschreven, inclusief de drang om bij de populairste mensen te horen en de vreselijke en gemene pesterijen. Toen ik de flaptekst van het boek las, had ik niet verwacht dat deze onderwerpen terug zouden komen. Het boek en de thema’s zijn soms vrij heftig, maar ik denk dat het zeker goed is dat er op deze manier over geschreven wordt.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Jessica Knoll heeft het boek in twee tijdlijnen geschreven die elkaar afwisselen. Een daarvan is vanuit het perspectief van Ani. Deze is in de tegenwoordige tijd en Ani is druk met het voorbereiden van haar huwelijk en het maken van een documentaire over de gebeurtenissen op de school.
De andere tijdlijn is die van TifAni, het veertienjarige meisje dat haar tijd doorbrengt op school. Ze maakt ontzettend veel mee, vooral hele bizarre en gruwelijke dingen.
De twee verhaallijnen wisselen elkaar af en komen uiteindelijk op het einde samen. Door deze afwisseling leest het boek als een speer. Ook doordat er dingen gebeuren die je als lezer totaal niet verwacht, kun je het boek moeilijk neerleggen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ik sta aan jouw kant,’ stelde hij me gerust. ‘Als ze je pijn hebben gedaan, als er dingen zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen, dan moet je daar met iemand over praten. Dat hoeft niet per se met mij, maar het moet wel. Met een volwassene.’
Ik wreef mijn handpalen langs de onderkant van mijn tafel, opluchting bloeide open als een bloem die versneld haar veelkleurige blaadjes ontvouwde, in een commercial op Discovery Channel. Hij was niet van plan om mijn ouders te bellen. Of om naar het schoolbestuur te stappen. Hij gaf me het mooiste wat je als adolescent kon krijgen: vrijheid en zelfstandigheid.’

Leesvoorschrift

Dit boek lees je het liefst ’s avonds, onder een dekentje op de bank. Zorg voor een goed glas wijn en laat je onderdompelen in dit verhaal.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

367 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.