Recensie: Joana Estrela – Pardalita

Recensie: Joana Estrela – Pardalita


De zestienjarige Raquel woont in een kleine stad in Portugal waar iedereen elkaar kent. Haar ouders zijn gescheiden en de leraren op school doen vervelend, maar gelukkig heeft ze twee beste vrienden. Als het wat oudere en opvallende meisje Pardalita bij haar op school komt, kan Raquel niet meer helder denken. Haar vriendje Miguel ziet ze niet meer staan. Ze wil alleen nog maar in de buurt van Pardalita zijn. Is ze verliefd geworden op een meisje?

ISBN: 9789045128559 – Uitgeverij Querido/Querido Glow – Aantal pagina’s: 216 – Graphic novel, LHBT+, Queer


*****

4 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Als je Heartstopper hebt gebinged is Pardalita ook echt iets voor jou.’

Hoofdpersonages

*****

Raquel is zestien, woont in een kleine stad waar iedereen elkaar kent en knipt zelf haar haar. Haar ouders zijn gescheiden, haar vader heeft een nieuwe vriendin en haar moeder heeft het activisme op social media ontdekt. Gelukkig heeft ze samen met haar vrienden heel veel lol. Als Raquel wordt geschorst vanwege een grote mond tegen een leraar ziet ze Pardalita lopen, en dat verandert alles.
— Frederique

Illustraties

*****

De illustraties van Pardalita zijn in zwart-wit met een hele luchtige stijl. Er zijn pagina’s met alleen de omgeving (zoals Raquels kamer of de straat) waardoor het boek een heel eigen sfeer ademt en je nadenkt tijdens het lezen. De illustraties worden afgewisseld met stukken tekst zoals lijstjes of anekdotes, wat deze graphic novel nog meer lucht geeft. Enige minpuntje is dat het boek geen paginanummering heeft.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Joana Estrela sluit helemaal aan bij de illustraties (of andersom). Juist door dingen extra poëtisch of helemaal niet te zeggen versterkt het de betekenis van de illustraties. Pardalita leest vlot, maar is ondanks dat geen boek dat je even tussendoor leest.
— Frederique

Passage uit het boek

Leesvoorschrift

Voor Pardalita zoek je gewoon even een lekkere vrije zaterdagmiddag uit en zorg je dat niemand je stoort.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

216 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.