Recensie: John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle – Let it Snow

Recensie: John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle – Let it Snow


In Let it snow zijn drie korte verhalen van drie verschillende auteurs samengebracht in één verhaal. Het is kerstavond en de grootste sneeuwstorm in tijden raast over een aantal staten in de Verenigde Staten. Een aantal tieners trotseren om verschillende redenen de storm en de sneeuw en komen elkaar aan het eind van het boek tegen.
Jubilee is de hoofdpersoon van ‘De jubilee express’, geschreven door Maureen Johnson. Haar ouders zijn fanatiek verzamelaars van een kerstdorp en zijn bij een opstootje bij de fabriek gearresteerd. Jubilee moet nu met de trein naar haar grootouders in Florida, maar onderweg strandt de trein als gevolg van de enorme sneeuwhopen. Ze besluit uit de trein te stappen en naar een café aan de overkant te lopen. Daar ontmoet ze Stuart.
Tobin, Duke (haar echte naam is Angie) en JP zijn de hoofdpersonen van ‘Een cheertastisch kerstfeest’, geschreven door John Green. Een vriend, die bij het café werkt waar Jubilee ook is gestrand, belt hen en nodigt ze uit om te komen. Er zaten namelijk ook veertien cheerleaders in de trein.
Het laatste verhaal, ‘De beschermheilige van varkens’ geschreven door Lauren Myracle, gaat over Addie en haar vriendinnen. Addie werkt bij Starbucks en de ochtend na kerst komen alle hoofdpersonen elkaar toevalligerwijs daar tegen.

ISBN: 9789026150470 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 352 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een heerlijke winterse young adult, die nu ook is verfilmd (Netflix!).’

Hoofdpersonages

*****

Ieder verhaal heeft zijn eigen hoofdpersonen.
In het eerste verhaal zijn dit Jubilee en Stuart. Nadat de trein van Jubilee is gestrand, ontmoet Jubilee Stuart en ze gaat met hem mee naar huis. Voorzichtig leren ze elkaar kennen en vertrouwen.
Het tweede verhaal gaat over Tobin en zijn vrienden JP en Duke. Tijdens hun barre tocht naar het wafelcafé komt Tobin erachter dat hij eigenlijk wel meer voelt voor Duke dan gewoon vriendschap en hoopt dat dit wederzijds is.
In het laatste verhaal staan Addie en haar vriendinnen centraal. Addie heeft iets stoms gedaan, waardoor haar relatie met Jeb voorbij is. Kan ze dat nog goedmaken? En besteedt ze wel genoeg aandacht aan haar vriendinnen?
— Isolde

Sfeer

*****

Het is bijzonder winters in Let it snow. Er raast een sneeuwstorm langs en de hele wereld is wit en koud. Het verhaal zindert verder van de onderlinge spanning tussen de verschillende hoofdpersonen. Het zijn allemaal tieners die verliefd zijn of worden. Dat tegen de achtergrond van sneeuw, winter en kerst maakt dat Let it snow een fijn sfeertje heeft. Zou de verfilming diezelfde sfeer weten vast te houden?
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Al is Let it snow door drie verschillende auteurs geschreven, je merkt weinig verschillen in schrijfstijl. Alle drie de verhalen lezen even vlot en makkelijk. De drie auteurs hebben uiteraard wel accentverschillen, maar dat is absoluut niet storend. Uiteindelijk komen alle hoofdpersonen uit het boek samen, in de Starbucks vlak na kerst. Hier had iets meer ruimte voor genomen mogen worden. Het komt nu wat te veel over of dat ook ‘moest’ voor het verhaal, zonder dat het echt nodig was.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Duke lachte, pakte me onder mijn oksels en trok me omhoog. Haar met een ijskorst bedekte muts kwam tot vlak boven haar ogen. Ik keek naar haar en zij keek naar mij en we bleven staan. We stonden daar maar en haar ogen waren zo interessant. Niet in de gewone betekenis van interessant, bijvoorbeeld dat ze heel erg blauw of heel erg groot waren, of dat ze onbehoorlijk lange wimpers had of zo. Het interessante aan haar ogen was de kleur, de complexiteit daarvan – zelf zei ze altijd dat ze eruitzagen als de bodem van een vuilnisvat, een mengelmoes van groen en bruin en geel. Maar ze dacht te min over zichzelf. Ze dacht altijd te min over zichzelf.’

Leesvoorschrift

Een eindeloze winterse namiddag. Buiten is het koud, het liefst ligt er een dikke laag sneeuw, maar binnen is het lekker warm. Op tafel naast je staat een grote beker warme chocolademelk met slagroom en op de achtergrond staat een kerstafspeellijst aan.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

352 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.