Recensie: Jojo Moyes – Jij en ik

Recensie: Jojo Moyes – Jij en ik


Nell is 26 en ze is nog nooit in Parijs geweest. Eigenlijk is ze nog nooit een romantisch weekendje weggeweest. Reizen is… niet echt haar ding. Dat gaat veranderen, heeft ze besloten: ze gaat samen met haar vriend Pete naar de lichtstad. Maar dan laat Pete haar zitten op de dag van vertrek. Nell besluit iedereen (en vooral zichzelf) te bewijzen dat ze wél een zelfstandige en avontuurlijke jonge vrouw is, door alsnog op die trein te stappen…

ISBN: 9789026138843 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 364 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Lisanne


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Iedere jonge vrouw kan zich inleven in Nell.’

Hoofdpersonages

*****

Nell is een jonge vrouw die eigenlijk best wel ontzettend braaf is. Om toch van dat enigszins saaie en brave imago af te komen vertrekt ze alleen naar Parijs. Iedereen zal zich kunnen inleven in haar verhaal en brave imago, met bewondering voor haar lef om toch te gaan. Nell maakt een ieder aan het lachen.
— Lisanne

Sfeer

*****

De sfeer is vanaf het eerste moment ontzettend vrolijk. Het verhaal neemt je mee naar het prachtige Parijs, maar ook Parijs heeft zo z’n keerzijde. De manier waarop Nell hier mee om weet te gaan is bijzonder vermakelijk.
— Lisanne

Schrijfstijl

*****

De auteur schrijft vlot en boeiend. Ze brengt op een speelse manier humor aan in het boek. Ook is het voor een ieder mogelijk zich te identificeren met de hoofdpersonage, wat het lezen vergemakkelijkt.
— Lisanne

Passage uit het boek

‘Nell is een uur op bed blijven liggen maar ze weet nog steeds niet wat ze moet doen. Pete komt niet naar Parijs. Hij komt gewoon echt niet. Ze is dat hele eind naar de Franse hoofdstad gekomen, en Pete laat haar gewoon stikken.
De eerste tien minuten heeft ze alleen maar naar zijn berichtje zitten staren – dat vrolijke ‘Geniet van je tripje’ – en zitten wachten tot zijn volgende berichtje zou komen. Maar er kwam niks.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek op een luie zondagmiddag na een frisse winterwandeling buiten. Heerlijk bij een kopje thee, om daarna fijn weg te dromen van het mooie Parijs.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

85%

15%

Hoe dik is de pil?

364 pagina’s
dikke-pil

Ook al gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.