Recensie: Jozua Douglas – Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie

Recensie: Jozua Douglas – Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie


Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie is het derde deel in de humoristische detectiveserie van Jozua Douglas. Het is een vrolijk boek met een serieuze ondertoon waarin op een luchtige manier onderwerpen als complottheorieën en nepnieuws zijn verwerkt.
Het avontuur begint met de verdwijning van Hans Grietje. Een jaar geleden verdween hij spoorloos van het eiland Wiermonnikoog. Het is een mysterie maar meneer de Bruin weet precies hoe het zit. Hans Grietje is ontvoerd door aliens en dat zal hij wel even bewijzen.
Lev weigert mee te gaan, maar als zijn vader zelf ook verdwijnt, móét hij wel in actie komen. Samen met zijn vrienden probeert hij te ontdekken wat er met zijn vader en Hans Grietje is gebeurd.

ISBN: 9789026166167 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 256 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een grappig en spannend verhaal over leesplezier en kinderboekenschrijvers.’

Verhaal

*****

Meneer de Bruin gelooft sinds kort in complotten en het bestaan van aliens. Hij denkt dat aliens te maken hebben met de verdwijning van Hans Grietje. Met zijn bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. & zoon wil hij dit gaan oplossen en hij vertrekt met zijn vriendin Margreet Vogelpoel naar Wiermonnikoog. Lev is bezorgd, want zijn vader heeft een speciaal talent om in de problemen te komen.
Wanneer Lev al een paar dagen niets van zijn vader vernomen heeft, gaat hij met zijn vrienden Yara, Hugo en Daiza op onderzoek uit. Met elkaar ontdekken ze op Wiermonnikoog vreemde zaken. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie is weer een verhaal vol spanning, avontuur én humor!
— Joke

Het boek

*****

Het boek Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie is het derde, los te lezen deel in de serie over Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.
De voorkant van het boek ziet er grappig en uitnodigend uit. Ook de illustraties in het boek zijn briljant uitgevoerd door Geert Gratama.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het boek  Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie is grappig, spannend en vlot geschreven. Het verhaal gaat ook over leesplezier en het belang van lezen.
Jozua Douglas verwerkt actualiteiten op een luchtige en grappige manier in zijn verhaal. Maar ook het gebruik van verbasterde namen zoals bijvoorbeeld Astrid Lintworm, Paul Priegel en Jozefien Doeklap zijn ontzettend leuk.
— Joke

Passage uit het boek

‘Maar serieus,’ zei Hugo, ‘kunnen jullie niet mijn boekbespreking doen en dat jullie dan zeg maar een soort van ghostboekbesprekers zijn?’
‘Je boekbespreking moet je zelf doen,’ zei Daiza. ‘Maar we kunnen je wel helpen. En dat gaan we morgen doen.’ Ze stopte de kinderen een voor een toe. Daarna deed ze het licht uit en verliet de kamer.
Yara babbelde nog even door over boeken. ‘Als je een boek leest, kun je in iemands hoofd kruipen,’ zei ze vanuit het donker. ‘Dan is het net of je iemand anders bent. Je leeft in een andere wereld, soms zelfs in een andere tijd. Dat is zo leuk.’
‘Ik zou wel eens in het hoofd van meester Tim willen kruipen,’ zei Hugo. ‘Volgens mij is hij een alien. Hij schraapte zijn keel echt supervaak vandaag. En hij kwam naar school met een zonnebril op. Vet verdacht.’

Voor wie is het boek?

Het boek is geschikt voor lezers vanaf acht jaar of om voor te lezen te worden. Ook voor volwassenen is het leesplezier van de bovenste plank.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Dit boek kan je op elk moment lezen. Als je op een eiland zit, kom je echt in de sfeer.

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.