Recensie: Jozua Douglas – Het Piranha-Complot

Recensie: Jozua Douglas – Het Piranha-Complot


Het Piranha-complot is het zesde deel in de megapopulaire Costa-Banana serie. Helaas komt er met dit boek een einde aan deze grappige serie van Jozua Douglas. Dit laatste deel zit weer boordevol humor en avontuur en is daarmee ook een prima slotstuk van deze serie.
Pablo Fernando wordt afgezet en is niet langer president van Costa Banana. Hij vlucht met zijn kinderen Rosa en Fico naar Costa Kanaria, waar de twaalfjarige Angelino net president is geworden.
Maar een land besturen is voor Angelino lastiger dan gedacht en overal loert gevaar. Rosa ontdekt een gemeen complot, maar dan is het bijna al te laat. Zou het toch nog lukken om de jonge president te redden?

ISBN: 9789026151484 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 240 – Jeugdboek


*****

5 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een fantasierijk boek vol spanning en met een flinke dosis humor.’

Verhaallijn

*****

In dit verhaal is opnieuw de strijd losgebarsten om de baas te zijn over de mensen op de eilanden Costa Banana en Costa Kanaria. De gekste wetten worden verzonnen en daar is niet iedereen blij mee. Slimme spionagetrucs worden ingezet met behulp van bestuurbare robotvliegen en robotmuggen. Genoeg spanning en avontuur dus op deze tropische eilanden.
— Joke

Illustraties

*****

De zwart-witte tekeningen zijn van Elly Hees. De grappige en los geschetste tekeningen passen goed bij het verhaal en maken het boek aantrekkelijk om te lezen. Let ook op de afgedrukte krantenberichten, hilarisch!
— Joke

Stukje uit het boek

‘Rosa zei niets. Met samengeknepen ogen tuurde ze naar het beestje. En toen zag ze het. Onder het buikje van de mug zat een piepklein cameraatje. Het was minuscuul, net zoals bij de robotvlieg van Fico. Er liep een rilling over haar rug. ‘Zie je iets?’ Haar broertje kroop over zijn bed naar haar toe.
‘Het is een robotmug,’ zei ze schor. Fico sprong van het bed en bekeek de mug op Rosa’s hand.
‘Wow, vet! Hij is nog kleiner dan mijn vlieg. Waar zat-ie?’ Rosa wees naar de deur.’

Voor wie is het boek?

Het boek is geschikt voor alle fans van deze serie. Het Piranha-complot is ook goed los te lezen voor jongens en meisjes van acht tot veertien jaar die nog niet naar Costa Banana zijn geweest.
Zelf lezen of voorgelezen worden, het is een groot feest vol fantasie en avontuur.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.