Recensie: Julie Caplin – De kleine patisserie in Parijs

Recensie: Julie Caplin – De kleine patisserie in Parijs


Nina heeft er schoon genoeg van dat haar oudere broers zich voortdurend met haar leven bemoeien. Dus wanneer ze de kans krijgt om naar Parijs te gaan om daar mee te helpen in een echte patisserie, weet ze niet hoe snel ze ‘au revoir’ moet zeggen. Er is één probleem: de ambitieuze eigenaar van de patisserie, Sebastian Finlay, is uitgeschakeld door een gebroken been, en dat komt zijn humeur niet ten goede. Paniekerig beseft Nina dat ze nu alles in haar eentje moet doen. Kan ze wel voldoen aan de hoge eisen die Sebastian stelt? Wat ook niet goed is voor haar zenuwen, is het feit dat haar onredelijke baas de man is op wie ze al jaren heimelijk verliefd is. Alsof de verrukkelijke eclairs en de delicate macarons niet al verleidelijk genoeg zijn…

ISBN: 9789402710526 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 380 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Waan je in de wereld van de patisserie met deze leuke roman.’

Hoofdpersonages

*****

Nina weet niet wat ze moet met haar leven. Ze heeft al verschillende baantjes gehad, maar deze zijn telkens niet wat ze graag zou willen. Bakken is altijd al een passie van haar geweest en wanneer ze de kans krijgt om naar Parijs te gaan om de patissier Sebastian te helpen, zegt ze meteen ‘ja’. Er is alleen een klein probleempje: Sebastian is een vriend van haar broer op wie ze vroeger smoorverliefd was.
Ze besluit te gaan en komt er meteen achter dat hij niet de leuke Sebastian van vroeger was. Hij is nukkig en zadelt haar op met allerlei klusjes. Nina ondergaat het allemaal, maar ze heeft er niet veel plezier in. Het enige dat haar op de been houdt is het feit dat ze tijdens het helpen bij de patisseriecursussen van Sebastian de kneepjes van het bakken verder leert.

Ondertussen smeedt ze snode plannen met de deelnemers van de cursus. De deelnemers zijn inmiddels een hechte vriendengroep geworden en wanneer Sebastian de huidige patisserie wil verkopen, proberen ze daar een stokje voor te steken. Nina gooit al haar bakkunsten in de strijd en weet zo de harten van vele patisserieliefhebbers te veroveren. Daarnaast probeert ze ook het hart van Sebastian te veroveren…
— Kaylee

Sfeer

*****

De kleine patisserie in Parijs staat volledig in het teken van Parijs, de liefde en patisserie. Een zeer geslaagde combinatie in dit geval. Nina probeert de stad te verkennen, gaat op ontdekking in de liefde en stort zich in de wereld van patisserie. Tijdens het lezen van dit boek wil je maar één ding: naar Parijs gaan en daar alle patisseriezaken bezoeken!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ik heb al eerder boeken van Julie Caplin gelezen en ik moet zeggen dat ik dit boek de leukste vind tot nu toe. Julie kan goed verhalen schrijven die iedere romanticus wil lezen, maar dit verhaal sprak me net wat meer aan. Het leest heerlijk weg en voor je het weet heb je hem uit.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘’Hallo! Nina?’
Oeps, ze realiseerde zich dat ze niet had opgelet. ‘Sorry, dat hoorde ik niet, de verbinding was even…’ Ze zweeg zodat ze de leugen niet hoefde uit te spreken.
‘Ik, eh… Ik zei dat ik nog wel vaak uit eten ga. Vooral als ik een knappe vrouw kan overhalen me gezelschap te houden.’
‘O,’ zei Nina, gevleid en niet gewend aan zulke schaamteloze charme.
‘Wie had je daarvoor in gedachten?’
‘Het liefst Kylie Minogue, maar aangezien zij op dit moment in het buitenland is, wil jij haar plaats misschien wel innemen.’
Ze glimlachte. Hij zou uitstekend met haar broers kunnen opschieten.’

Leesvoorschrift

Zoek een authentiek bakkertje op en neem plaats op zo’n schattig bistrosetje voor de deur. Bestel een cappuccino en een croissant en begin met lezen. Na een tijdje scoor je nog een overheerlijk taartje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

85%

15%

Hoe dik is de pil?

380 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.