Recensie: Audrey Krief – Ma petite pâtisserie

Recensie: Audrey Krief – Ma petite pâtisserie


In Ma petite pâtisserie leert de van origine Parijs patissier Audrey Krief je de fijne kneepjes van de patisserie. Kijk mee over Audreys schouder en ontdek hoe je de lekkerste vanille-eclairs maakt, wat het geheim is achter de perfecte madeleines en hoe je soezendeeg bereidt. Stap voor stap word je meegenomen langs alle klassiekers – hier en daar met een smakelijke twist – en waan je je met elke hap even in Parijs. Van millefeuilles tot brioches waar je je vingers bij wilt aflikken: in Ma petite pâtisserie maak je kennis met al het lekkers dat de patisserie te bieden heeft.

ISBN: 9789023017394 – Becht Boeken – Aantal pagina’s: 174 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Maak van je eigen keuken een Franse patisserie met Ma petite pâtisserie.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Ik ga maar meteen met de eindconclusie beginnen: Ma petite pâtisserie is een geweldig boek! Als zoet- en bakliefhebber word ik gigantisch blij van dit boek. Niet alleen de cover spreekt me aan, ook de fotografie aan de binnenkant zorgt ervoor dat je meteen je keukenmachine aan wilt zetten. Het duurde dan ook niet lang voordat ik met dit boek de keuken in gedoken ben.

Dé favoriet uit het boek is de flan au chocolat, een heerlijke chocoladeflan. Je maakt hem door onder andere chocoladezanddeeg en chocoladebanketbakkersroom te maken. Beide vereisen wel enige bakervaring, maar anders geldt het gezegde ‘oefening baart kunst’. Deze taart is echt hemels en absoluut de moeite waard om te maken. Neem er wel je tijd voor, want het recept vraagt om aandacht en precisie. Enige nadeel aan de flan: hij moet eerst een nacht in de koelkast afkoelen voordat je hem kunt aansnijden. Maar geloof me, het wachten wordt beloond!

Het boek kent nog meer geweldige recepten, zoals crumble à la pêche et à la framboise (perzik- en frambozencrumble) en eclairs. Ook de klassieke Paris-Brests zien eruit om je vingers bij af te likken…
— Kaylee

Instructies

*****

Ma petite pâtisserie start met basisrecepten, zoals soezendeeg, brioche, bladerdeeg en zanddeeg. Deze basisrecepten worden veel gebruikt als onderdeel van andere recepten, dus ik vind het fijn dat daar aandacht aan besteed wordt. Daarnaast staan er ook basisrecepten voor crèmes in, zoals koffiecrème, vanillecrème, maar ook banketbakkersroom.

De instructies zijn duidelijk en staan opgesomd per onderdeel. Veel recepten kennen verschillende onderdelen, zoals biscuit of deeg en crème. Deze bereid je ook los van elkaar, dus het is fijn dat deze apart vermeld staan. De instructies zijn bondig en helder uitgelegd.
Bij ieder recept staan ook de voorbereidings-, oven- en totale tijd vermeld. Dient het baksel gekoeld te worden, dan staat de tijd hiervoor ook benoemd. Ook staan de ingrediënten per onderdeel opgesomd en wordt aangegeven voor hoeveel stuks het recept is.
Bij sommige recepten staan onderaan tips of ‘wist je dit’. Bijvoorbeeld over het bewaren van het baksel.

De recepten kennen een nogal uiteenlopend niveau qua bakken. Wellicht was het handig als de moeilijkheidsgraad vermeld staat bij de recepten, dan kun je zelf een inschatting maken of je het recept wilt of kunt maken.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Wanneer je in Frankrijk niet voorbij een patisserie kunt wandelen zonder iets lekkers mee te nemen, dan wil ik je absoluut aanraden om met Ma petite pâtisserie de keuken in te gaan wanneer je zelf van bakken houdt!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

174 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.