Recensie: Julie Caplin – De kleine theewinkel in Tokio

Recensie: Julie Caplin – De kleine theewinkel in Tokio


Wanneer reisblogger en fotograaf Fiona een reis naar Japan wint, waar ze begeleid zal worden door een bekende Japanse fotograaf, kan ze haar geluk niet op. Tot ze op het vliegveld niet door Yutaki Araki wordt opgehaald, maar – en nog veel te laat ook! – door de man die tien jaar eerder haar hart brak: fotograaf Gabe Burnett. Tot haar opluchting herkent hij haar niet, maar het beloven een paar zware weken te worden…

Gelukkig is het gastgezin waar ze logeert fantastisch. In hun kleine theewinkeltje leert Fiona van alles over theeceremonies en de Japanse manier van leven, en ze voelt zich er helemaal zen. En wanneer ze met Gabe tijdens een van hun uitstapjes onder de kersenbloesem loopt, begint ze bijna te geloven dat er achter zijn arrogante houding nog een heel andere kant schuilgaat.

ISBN: 9789402706451 – Uitgeverij HarperCollins Holland – Aantal pagina’s: 347 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Heerlijke roman over opbloeiende liefde te midden van de Japanse thee en kersenbloesem.’

Hoofdpersonages

*****

Fiona is door het dolle heen wanneer ze een reis naar Japan wint om daar foto’s te maken onder begeleiding van een bekende fotograaf. Fotograferen is het liefste wat ze doet en dit combineert ze met het bijhouden van een reisblog. Wanneer ze in Japan arriveert wordt ze niet opgehaald door de toegewezen fotograaf, maar door Gabe. Vroeger was hij op school haar docent en in een vlaag van verstandsverbijstering heeft ze hem gekust. Ze besluit er niets over te zeggen en doet alsof er niets aan de hand is. Fiona logeert bij een typisch Japans gezin dat een theewinkel runt. Ze leert de Japanse cultuur, de familie én Gabe heel goed kennen tijdens haar verblijf.

Gabe is fotograaf en woont al enige tijd in Japan. Hij heeft een relatie gehad met een Japanse bekendheid en hierdoor veel in de media geweest. Wanneer hij Fiona moet begeleiden op haar fototrip zit hij daar helemaal niet op te wachten. Hij maakt het haar moeilijk door hun uitjes af te zeggen en zich als een botte hork te gedragen. Wanneer hij beseft dat hij door Fiona zijn passie voor fotografie weer heeft herontdekt wordt hij wat milder voor haar en blijkt er tussen hen iets moois te ontstaan.
— Kaylee

Sfeer

*****

De kleine theewinkel in Tokio zorgt voor een geluksgevoel. Je wordt volledig meegenomen naar Japan, inclusief de cultuur en gebruiken. Wanneer er dan na een moeilijke start liefde opbloeit tussen Fiona en Gabe wil je door blijven lezen. Je krijgt spontaan zin om af te reizen naar Japan en daar op dezelfde manier als Fiona en Gabe de liefde te ontdekken.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Julie Caplin heeft een hele fijne schrijfstijl. Ze schrijft voornamelijk vanuit het perspectief van Fiona, maar dit wordt kort afgewisseld met dat van Gabe. Vooral op de momenten dat hij bepaalde gevoelens heeft lees je vanuit Gabe. Het verhaal leest heel fijn weg en als lezer was ik vooral heel nieuwsgierig hoe het af zou lopen tussen Fiona en Gabe.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Met een slanke vinger wees ze naar de goudkleurige lijn. ‘We hebben waardering voor het oude, dus repareren we dingen, maar we omhelzen de reparatie. Dit is kintsugi: het vieren van de imperfecties. Een oud gezicht is gerimpeld door jaren van geluk, verdriet en prestaties, maar die rimpels zijn verdiend. Wabi sabi is het waarderen van de onvolkomenheden omdat ze een weerspiegelig zijn van onze realiteit.’

Leesvoorschrift

Dit boek hoor je eigenlijk te lezen op een bankje in een Japanse tuin onder de kersenbloesem. Dit is echter op het moment niet zo gemakkelijk… Lees het dan vooral wanneer je sushi besteld hebt en met een drankje voor de haard zit.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

69%

31%

Hoe dik is de pil?

347 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.