Recensie: Justyn Edwards – De grote vossenjacht

Recensie: Justyn Edwards – De grote vossenjacht


Liz mag meedoen aan De grote vossenjacht, een tv-programma waarin de deelnemers kans maken op de nalatenschap van een wereldberoemde, raadselachtige illusionist: De Grote Vos. Maar die prijs kan Liz niets schelen. Zij doet mee met een ander doel. De Vos heeft haar familie kapotgemaakt. Hij heeft zijn succes te danken aan een truc die haar vader heeft uitgevonden, en Liz is vastbesloten de truc terug te stelen en de Vos te ontmaskeren. Koste wat kost.

ISBN: 9789026157868 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 288 – Jeugdboek


*****

3 van de 5 sterren – Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend en vlot verhaal met een onbevredigend einde.’

Verhaal

*****

Liz doet mee aan een tv-programma om de nalatenschap van een grote goochelaar te winnen. Samen met Harry, Ruby en Charlie komt ze in het huis van De Grote Vos terecht, waar de vier kinderen allerlei trucs moeten ontrafelen om de winnaar van het programma te worden. Liz is gehandicapt, ze verloor een deel van haar been bij een auto-ongeluk. Wat ik een groot pluspunt vind aan dit boek is, is dat dit geen groot ding in het boek. Het is gewoon deel van Liz en af en toe heeft ze er last van dat ze een prothese heeft, maar verder is ze gewoon een normaal kind. Yay voor inclusiviteit!
— Ies

Het boek

*****

De grote vossenjacht is het eerste deel van een serie, maar hier kom je eigenlijk pas achter als je het boek uit hebt. Het einde van het boek is heel open en het is duidelijk dat je het vervolg moet lezen om te weten hoe het afloopt met Liz en De Grote Vos.
— Ies

Schrijfstijl

*****

Het boek leest prettig en vlot. Edwards schrijft heel beeldend waardoor je het huis van De Grote Vos voor je ziet, met de kolossale trap en de pratende lift. Ook verschillende goocheltrucs worden uitgebreid beschreven en dat haalt de snelheid af en toe wat uit het verhaal.
— Ies

Passage uit het boek

‘Hij glimlachte nu, maar zonder warmte. Toen gebaarde hij naar de achterkant van de bouwkeet. ‘Volg mij maar.’ Liz stond op en volgde hem. Hij hield de deur voor haar open. ‘Na jou,’ zei hij. Wat Liz op dat moment had moeten doen, was de andere kant op lopen. Ze had zich moeten omdraaien en moeten wegrennen, zo snel als haar been haar kon dragen. Maar dat deed ze niet. In plaats daarvan stapte ze, dwaas als ze op dat moment was, de deur door.’

Voor wie is het boek?

De grote vossenjacht is geschikt voor kinderen in de hoogste groepen van de basisschool. Het is ook zeer geschikt om voor te lezen aan iets jongere kinderen (vanaf een jaar of acht) omdat het zeker niet té spannend is.

Voor meisjes of jongens?

60%

40%

Leesvoorschrift

Begin in De grote vossenjacht als het bijna zomervakantie is. Zo kun je in het begin steeds een klein stuk lezen en zodra het spannend wordt, heb je tijd genoeg om het boek in één ruk uit te lezen.

288 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.