Recensie: Karen Rose – De duistere kant

Recensie: Karen Rose – De duistere kant


Rechercheur Adam Kimble is verwikkeld in de zwaarste zaak van zijn leven: hij moet de meedogenloze moordenaar opsporen, die het gemunt heeft op de vrouw van wie hij houdt. Om Meredith te beschermen moet hij alles doen wat in zijn vermogen ligt en zal hij de duistere demonen uit zijn verleden het hoofd moeten zien te bieden…

ISBN: 9789026148095 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 640 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met De duistere kant heeft Karen Rose weer een bloedspannend en meeslepend verhaal geschreven, romantic suspense op zijn best!’

Hoofdpersonages

*****

De boeken van Karen Rose zijn vaak onderdeel van een serie, hoofdpersonen van het eerste deel zijn vaak bij-persoon in andere delen. Dat maakt dat de hoofdpersonen bekend en vertrouwd zijn. Omdat de series elkaar raken, bijvoorbeeld de Chicago-serie en de Cincinnatti-serie (waar De duistere kant bij hoort), is het soms verwarrend om te plaatsen welke persoon nu waar hoort.
In de boeken van Karen Rose komen heel veel personen voor en het is in het begin niet altijd even makkelijk iedereen uit elkaar te houden. Zeker niet als de moordenaar dezelfde naam lijkt te hebben als zijn handlanger…
In De duistere kant staat rechercheur Adam Kimble centraal. Hij is alcoholist en is nu bijna een jaar nuchter. Op advies van zijn sponsor bij de AA heeft hij al die tijd geen contact opgenomen met Meredith Fallon, de vrouw waar hij van houdt.
Op een zaterdagmiddag vlak voor kerst wordt Meredith Fallon, psychologe die veel werkt met zwaar getraumatiseerde kinderen en jonge vrouwen, net niet vermoord. Adam krijgt de leiding over de zaak. Het wordt nu wel heel lastig voor hem om zijn liefde voor Meredith voor zich te houden.
Adam en Meredith zijn by far niet de enige personages in De duistere kant, er doen weer heel wat mensen mee. Ze hebben allemaal kenmerkende karakters en zijn allemaal goed uitgewerkt, wat dit boek een absolute aanrader maakt om te lezen.
— Isolde

Sfeer

*****

De duistere kant is een spannend verhaal dat je eigenlijk de hele tijd op het puntje van je stoel laat zitten. Het verhaal speelt zich in de dagen vlak voor kerst af, het is koud en het is donker en dat voel je de hele tijd.
Karen Rose speelt voortdurend met het perspectief, je volgt niet alleen de kant van de politie, maar ook die van de dader. Je krijgt de beweegredenen van iedereen mee, wat ontzettend interessant is. En je ziet hoe iedereen elkaar op de hielen zit, wat natuurlijk ook spannend is.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Karen Rose heeft een vlotte schrijfstijl, de boeken lezen makkelijk. Ook De duistere kant is weer een dikke pil van meer dan 600 bladzijden in een druk met kleine letters. De hoofdstukken zijn opgesplitst in kleine stukken, die iedere keer voorzien zijn van een datum en een tijdstip. Je weet zo precies wie zich wanneer waar bevindt. Al zijn veel delen vanuit de dader beschreven, het duurt echt even voor je als lezer door hebt wie het nu moet zijn. Karen Rose zet je een aantal keren op het verkeerde moment.
De extra van de thrillers van Karen Rose is het romantic suspense element, het feit dat het privé- en liefdesleven van de hoofdpersonen zo’n belangrijke rol speelt. En dat voortdurend tegen de achtergrond van een race tegen de klok en hoofdpersonen die zelf voortdurend gevaar lopen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘De agent die we niet hebben kunnen vinden,’ beaamde Adam grimmig. Niemand twijfelde eraan of Mallory hun de waarheid had verteld – zoals zij die kende, in ieder geval. Ze zei dat de agent was gekomen omdat hij onderzoek deed naar haar aanvaller, maar dat hij haar verkrachtte in ruil voor zijn stilzwijgen. Ze hadden dat uiteraard onderzocht, maar er was geen enkele bewijs dat de politie zelfs maar was gebeld. Geen proces-verbaal van een bezoek. Interne Zaken was erbij betrokken geraakt, maar was tot de conclusie gekomen dat degene die Mallory had verkracht zich had voorgedaan als een politieman. Dat was voor Mallory geen enkele troost geweest.’

Leesvoorschrift

Je leest dit boek niet even op een rustig avondje uit, maar je wilt heel graag meters maken in dit boek om maar mee te kunnen leven met Adam en Meredith. Bijvoorbeeld terwijl je in de bank zit, met een kop hete thee naast je. En een schaaltje lekkere chocola natuurlijk!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

65%

35%

Hoe dik is de pil?

640 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.