Recensie: Liz Braswell – Als in een droom

Recensie: Liz Braswell – Als in een droom


Het had zo eenvoudig moeten zijn: een verslagen draak, een slapende prinses in een kasteel en een prins die klaarstaat om haar weer wakker te kussen. Maar als de prins in slaap valt zodra zijn lippen de hare raken, wordt duidelijk dat dit sprookje nog geen einde kent. Onder invloed van een vloek, uitgesproken door een wanhopige Malafide, moet prinses Aurora zien te ontsnappen uit een heel ander kasteel, overwoekerd door doornstruiken en omringd door een magisch landschap, dat is ontstaan in haar eigen dromen. Gelukkig staat Aurora er niet alleen voor: met de hulp van een charmante prins en oude bekenden neemt ze het op tegen de kwade fee. En om te slagen in haar zoektocht moet Aurora niet alleen ontdekken wie haar echte vrienden zijn, maar ook wie zij zelf eigenlijk is.
De tijd tikt gestaag verder… lukt het Doornroosje om op tijd te ontwaken?

ISBN: 9789047862475 – Uitgeverij Big Balloon – Aantal pagina’s: 464 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Disney-sprookjes lopen altijd goed af; wat gebeurt er als de verteller er een duistere twist aan geeft?’

Hoofdpersonages

*****

Aurora, of Rose, of Doornroosje is de hoofdpersoon van Als in een droom en van het bekende sprookje Doornroosje.
In dit boek draait Liz Braswell de gebeurtenissen in het sprookje volledig om. Ze maakt Malafide, de kwade fee die de vervloeking heeft uitgesproken na de geboorte van Aurora, hier verantwoordelijk voor. Malafide blijkt een spel te spelen met de realiteit en Aurora komt erachter dat ze parallelle levens heeft geleid. Ze probeert zich hieraan te ontworstelen en haar echte leven te vinden. Prins Philip, die voorbestemd is om met haar te trouwen, helpt haar hierbij.
— Isolde

Sfeer

*****

Liz Braswell heeft een duistere twist aan het sprookje gegeven en alleen daarom al is de sfeer donker en duister. Er komen demonen voor en een boze fee die probeert haar macht steeds verder uit te breiden. Af en toe is er wel een glimp van een zonnige sprookjeswereld en de sfeer die Disney altijd probeert te creëren. Deze afwisseling maakt het verhaal interessant.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Braswell heeft een vlotte pen en Als in een droom leest vlot en makkelijk. Je moet wel je aandacht erbij houden. Vanaf het moment dat je erachter komt hoe Malafide de wereld manipuleert, ben je steeds aan het zoeken in welke realiteit Aurora en haar prins zich bevinden.
— Isolde

Passage uit het boek

‘‘Dus je hebt echt een draak verslagen?’ zei Aurora Rose snel, in een poging de opkomende paniek de baas te blijven.
‘Ja, dat heb ik inderdaad gedaan,’ zei de prins, en hij hield zijn hoofd schuin en genoot even van het idee. ‘Dat was episch! Wanneer is zoiets voor het laatst gebeurd? De mensen zullen er nog eeuwen over zingen…’
Hij zweeg en grijnsde weemoedig. Aurora Rose merkte dat ze die grijns spiegelde, bijna tegen haar zin in. Dat was het effect dat hij op haar had.’

Leesvoorschrift

Als in een droom is een boek dat je, als je eenmaal gegrepen bent door het verhaal, uit wilt lezen. Dus grijp ieder moment aan: tijdens het ontbijt (als je in je eentje ontbijt), snel nadat je na school thuisgekomen bent en vlak voordat je gaat slapen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

464 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.