Recensie: Karin Slaughter – Na die nacht

Recensie: Karin Slaughter – Na die nacht


Drie jaar geleden werd een jonge vrouw, Dani Cooper, binnengebracht op de spoedafdeling van het Grady Memorial Hospital in Atlanta. Aan dokter Sara Linton vertelde ze dat ze verkracht werd. Korte tijd later sterft het meisje. Sara neemt zich voor dat ze ervoor zal zorgen dat de schuldige gestraft wordt.
Nu, drie jaar later, staat de verdachte van de misdaad terecht. Sara is de enige getuige die hoorde van het meisje dat ze verkracht werd. Na haar getuigenis treft ze de moeder van de verdachte aan. Die zegt haar dat er een link is tussen de verkrachting van Dani en de gewelddadige aanval op Sara vijftien jaar geleden.
Ondanks de demonen uit het verleden waar Sara moet tegen vechten, vraagt ze haar verloofde Will Trent, die rechercheur is, om de zaak te onderzoeken… Niemand was voorbereid op hetgeen ze ontdekken.

ISBN: 9789402712643 – Uitgeverij HarperCollins Vlaanderen – Aantal pagina’s: 414 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Na die nacht is een spannende en heftige thriller met een totaal onverwachte finale.’

Hoofdpersonages

*****

Sara Linton is dokter, ze werkt nu als lijkschouwer. Vijftien jaar geleden was ze het slachtoffer van een gewelddadige aanval. Ze is dat trauma nooit helemaal te boven gekomen, temeer daar ze er nu nog steeds de gevolgen van draagt. Sara is verloofd met Will Trent. Hij is special agent bij het Georgia Bureau of Investigation. Hij groeide op in een weeshuis, waar hij dikwijls het slachtoffer was van pesterijen. Will heeft het zijn tante Eliza nooit vergeven dat ze hem geen betere jeugd bezorgde, alhoewel ze over de mogelijkheden beschikte om dat te doen.
Faith Mitchell is een collega van Will en een goede vriendin van em en Sara. Ze is een alleenstaande moeder.
— Marita

Sfeer

*****

Karin Slaughter neemt je in Na die nacht mee naar de wereld van de hogere klasse waar schijnheiligheid en bedrog hoogtij vieren. Het boek houdt je in zijn grip tot en met de laatste bladzijde. Het laat je soms huiveren door de verschrikkelijke misdaden die gebeuren en telkens weer verdoezeld kunnen worden omdat de daders macht en geld hebben. Vrouwen zijn steeds weer het slachtoffer en worden door de criminelen als gebruiksvoorwerpen behandeld. Het boek is confronterend, want alhoewel het verhaal volledig fictief is, kan je je heel goed voorstellen dat dergelijke zaken ook echt zouden kunnen gebeuren.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Karin Slaughter in Na die nacht is direct en duidelijk. Er komen heel wat personages voor in het verhaal, maar toch slaagt de schrijfster erin om het geheel begrijpelijk te houden.
De beschrijving van de emotionele littekens die Sara en Will in het verleden opliepen worden zodanig uitgediept dat je een band met hen opbouwt en met hen meevoelt.
In het verhaal verwerkt Karin Slaughter gevoelige thema’s zoals verkrachting, mishandeling, victimblaming en machtsmisbruik. Ze laat ook meerdere malen merken dat verkrachting niet de schuld is van het slachtoffer.
— Marita

Passage uit het boek

‘Terwijl Sara de ontbijtborden in de vaatwasser zette, dacht ze aan Sloan Bauer. Tijdens hun studie was Sloan vergeleken met de rest ongelooflijk prestatiegericht geweest, en dat bij een gezelschap dat bekendstond om zijn steberigheid. In allerlei opzichten was Sara blij geweest toen de vrouw een assistentschap in een andere staat kreeg aangeboden, alleen al om de ruimte die daardoor ontstond. Sloan was messcherp, had een duister gevoel voor humor, en voordat ze Sara’s vriendje had geneukt, had ze best wel een leuk mens geleken.
Zelfs als Sara dat vreemdgaan in aanmerking nam, voelde het niet goed om in een vliegtuig te stappen om Sloan tijdens haar werk te verrassen. Toch was dat precies wat ze ging doen. Niet dat ze haar klinische rooster in de war ging schoppen. Will had voorgesteld om Sloans social media te checken voor Sara een vlucht naar Hartford boekte. ‘

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een zonnige herfstdag, op de sofa onder een dekentje met een tas warme chocomelk bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

414 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.