Recensie: Kaye Umanski – Heksenweek

Recensie: Kaye Umanski – Heksenweek


Elsie Pekel woont in Kleinbrugge. Een stadje dat klein is en een brug heeft, en vooral heel gemoedelijk is… vreselijk saai, dus. Elsie helpt haar vader iedere dag in Pekels Warenhuis, dat goedkope, alledaagse spulletjes verkoopt (pannen, paperclips, dweilen; dat soort dingen). Ze is een goede verkoopster, en houdt zich altijd aan Pekels Topregels voor Klantenservice. Maar ze verveelt zich dood.
Op een dag waait Magenta Spits naar binnen: de rode heks die in het bos woont. Ze zoekt iemand die een weekje op haar toren wil passen. Dat laat Elsie zich natuurlijk geen twee keer vragen!
Wie op de toren van een heks wil passen, moet zelf ook een beetje gaan heksen om alles in goede banen te leiden. Elsie komt voor een hoop verrassingen te staan!

ISBN: 9789047713173 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 174 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Grappige personages, een beetje hekserij en een boel magie, Heksenweek is een betoverend boek!’

Verhaallijn

*****

Elsie gaat in Heksenweek een weekje op de toren van de heks passen. Het boek heeft 174 pagina’s, maar er gebeurt ontzettend veel. Elsie maakt allemaal nieuwe vrienden, zoals Magenta’s raaf Corbett die wat nukkig is, maar wel een hart van goud heeft, en Joey de postbode. Sylfine Groenmantel is een bijzonder kleurrijk figuur. Ze heet eigenlijk Aagje, maar die naam past niet bij de bosnimf die ze eigenlijk wil zijn…
Elsie gaat zelf ook toveren en dat is natuurlijk hartstikke spannend. Als dat maar goed gaat.
— Isolde

Illustraties

*****

Heksenweek bevat vrolijke illustraties gemaakt door Ashley King. Het zijn zwart-wit afbeeldingen, die goed bij het verhaal passen en de humor in het verhaal alleen maar versterken. De cover is mooi kleurrijk en zorgt voor een boek dat in het oog springt en er aantrekkelijk uit ziet.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘Aha, je hebt het over de veiligheidsvoorschriften. Daar doe ik niet aan.’ De heks leunde met haar puntige ellebogen op de toonbank. ‘Je leert van je fouten, Elsie. Trouwens, als je je aan de regels houdt, is toverij verbazend eenvoudig. Dat realiseren mensen zich niet.’
‘Hoe weet je hoe ik hee…’
Stil. Ik ben aan het woord. Er zijn drie belangrijke dingen die je moet onthouden als het om toveren gaat.’

Voor wie is het boek?

Heksenweek is een kinderboek, geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. Overigens is het ook een erg leuk boek om voor te lezen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.