Recensie: Kelly Oram – Het Avery Shaw eXperiment (Het X-experiment #1)

Recensie: Kelly Oram – Het Avery Shaw eXperiment (Het X-experiment #1)


Avery Shaw is al jaren verliefd op haar beste vriend Aiden; ze wacht alleen op het goede moment om hem dat te vertellen. Wanneer Aiden opbiecht dat hij een vriendin heeft, is ze dan ook in shock.
Om over haar gebroken hart heen te komen, besluit Avery voor een schoolproject te onderzoeken of de zeven stadia van rouwverwerking ook gelden voor liefdesverdriet. Maar met wie moet ze dit experiment doen, nu Aiden niet meer met haar wil samenwerken? Gelukkig is daar Aidens oudere broer Grayson. Ineens lijkt deze irritant knappe player dé oplossing voor haar problemen. Of beginnen die nu pas echt?

ISBN: 9789026161049 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 336 – Young adult


*****

5 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De perfecte young adult: lief, schattig, grappig, romantisch, …’

Hoofdpersonages

*****

In Het Avery Shaw eXperiment staat, hoe kan het ook anders, Avery Shaw centraal. Ze is opgegroeid met haar beste vriend Aiden, hun moeders waren al vriendinnen tijdens de zwangerschapsyoga, en Avery is smoorverliefd op Aiden. Althans, dat denkt ze. Ze wil met hem zoenen, ze wil…

Aiden vertelt haar echter dat hij een vriendinnetje heeft en wil ook niet meer met Avery samenwerken voor het wetenschapsproject, iets wat ze al jarenlang samen deden. Aiden laat Avery als een baksteen vallen en Avery’s hart is gebroken.

Avery en Aiden horen op school bij de nerds, in tegenstelling tot Grayson, de oudere broer van Aiden. Hij hoort bij de populaire groep en versiert het ene meisje na het andere. Hij ziet wat Aiden Avery heeft aangedaan en vangt Avery op. Hij wil haar bewijzen dat ze niet verliefd was op Aiden en neemt Aidens plaats in het wetenschapsproject in. Samen willen Grayson en Avery bewijzen dat een gebroken hart kan herstellen, als je maar de zeven stappen van rouwverwerking doorloopt…

Verder is er een glansrol weggelegd voor Averys vriendin Libby, die Graysons vriend Owen bijzonder goed aankan.
— Isolde

Sfeer

*****

De sfeer in het Avery Shaw eXperiment is wat je verwacht van een young adult in dit genre. Het is romantisch, het is lief en schattig en het is grappig. Mijn dochter van 16 heeft het na vier hoofdstukken al bestempeld als een boek dat je heel vaak kunt lezen zonder dat het je gaat vervelen. Tijdens toetsweken zijn dit soort boeken populair en je kan er nooit genoeg van hebben.
Het boek is in één woord cute (zoals bijvoorbeeld ook Anna en de French kiss en Girl Online) dat ook zijn!
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Dit boek is in een prima stijl geschreven door Kelly Oram. Het verhaal is vlot en herkenbaar en al na een paar bladzijden wil je het niet meer aan de kant leggen. Helaas heb je het boek dan ook zo uit… gelukkig komt het vervolg in het najaar van 2022. Als je daar niet op kunt wachten, Kelly Oram heeft ook Cinder en Ella geschreven.
De hoofdstukken van Het Avery Shaw eXperiment zijn afwisselend geschreven vanuit het perspectief van Avery of van Grayson. Je leeft daarom vanaf de voorste rij mee met het verdriet en de pijn van Avery, maar kan je ook intens inleven in hoe verliefd Grayson is op Avery en hoe boos hij op zijn broertje is.
— Isolde

Passage uit het boek

‘In het zwembad gebeurde er iets heel vreemds. Toen we in het water lagen, duwde Chloë Owen kopje-onder en begon er een watergevecht. Het vreemde was dat het meteen de jongens tegen de meiden werd, en op de een of andere manier vervaagden de grenzen van sociale statussen. Een poosje waren we niet de coole leerlingen versus de nerds. We waren allemaal gewoon vrienden van Avery die zich vermaakten. Vertel nooit iemand dat ik dit heb gezegd, maar het eigenlijk best gaaf.
De wetenschapsnerds kunnen behoorlijk grappig zijn.’

Leesvoorschrift

Het allerliefst wil je dit boek in één ruk uitlezen terwijl je aan het begin van je vakantie buiten in de zon zit. Daarna is dit een perfect boek om te lezen als je veel aan je hoofd hebt en je wilt onderdompelen in een lief en leuk verhaal.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

82%

18%

Hoe dik is de pil?

336 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.