Recensie: Ken Honda – Maak je geld gelukkig

Recensie: Ken Honda – Maak je geld gelukkig


Stel dat jij altijd gelukkig kunt zijn met je geld, onafhankelijk van hoeveel je hebt. Beroemd Japans spreker, auteur en zakenman Ken Honda leert je (anders) na te denken over het geld dat je hebt, uitgeeft en spaart. Daarvoor is het van belang in de spiegel te kijken en jouw visie op geld onder de loep te nemen. En dat doet wonderen voor je gemoedstoestand én je portemonnee.

ISBN: 9789401619011– Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 251 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Door Maak je geld gelukkig ga je beseffen wat geld betekent in jouw leven en hoe je hiermee omgaat.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Geldgoeroe Ken Honda is een bekende spreker in Japan en heeft al vele boeken op zijn naam staan. Hij weet als geen ander wat de waarde van geld is en hoe deze perceptie per persoon kan verschillen. In Maak je geld gelukkig helpt hij je om je eigen kijk op geld te ontdekken, welke waarde het voor jou heeft en hoe je ermee omgaat. Hij geeft hierbij een aantal goede eyeopeners die wat mij betreft waardevol kunnen zijn.

Ken Honda gaat in zijn boek dieper in op geld verdienen, sparen en uitgeven. Ook beschrijft hij dat ‘gelukkig geld’ in de meeste gevallen meer waard is dan ‘ongelukkig geld’. Daarnaast gaat hij wat dieper in op de psychologische aspecten van geld.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Wanneer je dit boek leest, merk je al snel dat Ken Honda vele boeken op zijn naam heeft staan. Hij heeft een hele fijne schrijfstijl. Deze is informatief maar met een heel persoonlijke inslag. Hij beschrijft veel (persoonlijke) ervaringen rondom geld en laat je hierbij ook nadenken over je eigen situatie.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ook al heb je economie gestudeerd, als je financiële EQ laag is, is het goed mogelijk dat je uiteindelijk geld verliest. Dat is de reden dat er een lange lijst is met uitzonderlijk knappe koppen die heel veel letters voor hun naam hebben staan, maar die slechte keuzes hebben gemaakt en failliet zijn gegaan. Om een leven met gelukkig geld te krijgen, moet je over een gezond financieel IQ en een gezond financieel EQ beschikken. Als je de intelligente en emotionele aspecten van geld verdienen eenmaal begrijpt, krijg je een geweldige relatie met geld.’

Voor wie is dit boek?

Maak je geld gelukkig is voor iedereen die na wil denken over zijn of haar omgang met geld. Ongeacht je situatie of je banksaldo, ik ben van mening dat iedereen wat kan opsteken uit dit boek.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

251 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.