Recensie: Laura Joosten – #Happyfood

Recensie: Laura Joosten – #Happyfood


Iedereen kent de termen emo-eten, foggy brain, stress-eten wel: het zijn ons brein en onze darmen die de gevolgen ondervinden van minder gezond eten. We horen al enkele jaren de term brain food vallen, maar dit blijkt niet alleen over concentratie te gaan. De juiste voeding kan namelijk zorgen voor meer mentale veerkracht en verminderde angst- en depressiesymptomen.

Klinisch psychologe Laura Joosten onderzocht de invloed van eten op het mentale welzijn, nadat ze zelf door een donkere periode ging. Daarnaast verdiepte ze zich in eetstoornissen, emotie-eten, zelfvertrouwen en zelfzorg. Ze deelt al enkele jaren haar ongefilterde wereld op sociale media, en nu ook in dit boek. In #Happyfood bundelt ze haar bevindingen rondom voedingspsychologie, emotie-eten en veel meer. Je krijgt een toegankelijke wetenschappelijke uitleg, heel wat praktische tips & tricks en ook 50 heerlijke recepten om direct aan de slag te gaan!

ISBN: 9789401479479 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 153 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Kookboek dat naast recepten een stukje verdergaat door ook je mind te voeden met inspiratie.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

#Happyfood kent veel toegankelijke recepten waarvoor je zeker geen geoefende kok hoeft te zijn om ze te kunnen maken. Het gaat er vooral om dat je gezond eet met verse ingrediënten. Het boek staat vol recepten voor gezonde ontbijtjes, lunches, diners, maar ook met gezonde snacks.

Mijn favoriete gerecht is toch wel de nasi goreng met kip en groene boontjes. Het gerecht is gemakkelijk te maken en je brengt de nasi op smaak met een verzameling ingrediënten zoals kruiden, ketjap en tomatenpuree. Je hebt geen bijzondere ingrediënten nodig en je hebt binnen niet al te lange tijd een gezonde, smakelijke én voedzame maaltijd op tafel.

Ook absoluut een aanrader voor een warme zomeravond is het recept voor de kip en pesto wraps met appel. De smaak van pesto, kip en appel zou ik niet zo snel bij elkaar zoeken, maar het is zeker een verrassend recept.
— Kaylee

Instructies

*****

De instructies van de recepten zijn duidelijk. Bij ieder recept staat duidelijk vermeld voor hoeveel personen het is en wat de bereidingsduur is. Alle ingrediënten staan ook duidelijk opgesomd en de beschrijving is duidelijk.

Bij veel recepten staat ook een tip voor een vervanging of een toevoeging. Enkele recepten kennen ook een weetje, bijvoorbeeld welke positieve effecten pindakaas heeft op je gezondheid.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Dit kookboek is voor iedereen die naast gezonde recepten ook op zoek is naar een kookboek met wat meer inhoud. Laura Joosten bespreekt ook de invloed van voeding op je mentale gezondheid, dat je fysieke gezondheid ook belangrijk is, welke vitaminen goed voor je zijn en hoe emo-eten je gezondheid kan beïnvloeden.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

153 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.