Recensie: Leigh Bardugo – Six of Crows

Recensie: Leigh Bardugo – Six of Crows


Kaz Brekker wordt benaderd door een van de vele rijke handelaren die Ketterdam telt. Kaz krijgt een voorstel van hem waar hij absoluut geen nee tegen kan zeggen, een roof met een beloning van 30 milioen kruge. Het echter is onmogelijk om deze opdracht alleen te vervullen en dus moet Kaz een team samenstellen. Het wordt een team van zes mensen die op geen enkele manier bij elkaar lijken te passen, maar samen gaan ze het onmogelijke doen: inbreken in de Ice Court.

ISBN: 9781627795098 – Uitgeverij Macmillan – Aantal pagina’s: 465 – Young Adult


*****

5 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een verhaal over vriendschap, hebzucht en een onmogelijke roof.’

Hoofdpersonages

*****

Six of Crows heeft, verrassend genoeg, zes hoofdpersonages. Kaz Brekker is de meest prominente. Hij is de luitenant van de Dregs, dit is een van de vele bendes in Ketterdam. Kaz doet elke klus zolang er maar veel geld voor tegenover staat, dit is waarom hij de Ice Court-klus aanneemt. Hij verzamelt vijf andere mensen voor de klus.
Inej Ghafa is een van die mensen, ze is een spion voor de Dregs en als het ware de schaduw van Kaz. Ze is extreem goed in gebouwen beklimmen omdat ze van kleins af aan al getraind is als acrobaat.
Nina Zenik heeft magische krachten. Ze is door een misverstand in Ketterdam terecht gekomen en werkt in the House of the White Rose tot Kaz haar voor de Ice Court-klus vraagt.
Kaz vraagt ook Jesper Fahey. Jesper is lid van de Dregs en het is vanzelfsprekend dat hij gevraagd wordt voor de klus. Hij is de beste scherpschutter van de Dregs en zorgt voor de nodige (morbide) grappen die een fijne afwisseling zijn van de spanning.
Matthias Helvar wordt niet geheel vrijwillig toegevoegd aan het team van Kaz. Hij zat gevangen in de Hellgate tot Kaz bevrijdde hem om zo meer info te krijgen over de Ice Court.
Als laatste vraagt Kaz Wylan van Eck als demolitionist. Niet omdat hij de beste is maar omdat Wylan ook nog handig is als garantie voor de beloning. Wylan wordt vaak jonger geschat dan hij daadwerkelijk is.
— Frederique

Sfeer

*****

Six of Crows heeft een bepaalde spanning die je meteen in zijn greep heeft vanaf de eerste bladzijde en vervolgens meer dan 400 pagina’s lang niet meer loslaat. De spanning wordt afgewisseld met de nodige dosis humor in scherpe dialogen; er is geen enkel saai moment. Het is een wereld waar je helemaal door wordt opgeslokt.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Leigh Bardugo heeft een heel eigen schrijfstijl ontwikkeld die serieuze onderwerpen op het juiste moment afwisselt met een goede dosis humor. Juist door deze afwisseling leest het boek redelijk makkelijk weg, het wordt nooit echt zwaar. Het boek is ook goed te lezen als je de voorafgaande Grisha-triologie van Leigh Bardugo niet gelezen hebt.
— Frederique

Passage uit het boek

‘Inej looked at her strange crew, barefoot and shivering in their soot-stained prison uniforms, their features limned by the golden light of the dome, softened by the mist that hung in the air.
What bound them together? Greed? Desperation? Was it just the knowledge that if one or all of them disappeared tonight, no one would come looking? Inej’s mother and father might still shed tears for the daughter they’d lost, but if Inej died tonight, there would be no one to grieve for the girl she was now. She had no family, no parents or siblings, only people to fight beside. Maybe that was something to be grateful for, too.
It was Jesper who spoke first. “No mourners,” he said with a grin.
“No funerals,” they replied in unison. Even Matthias muttered the words softly.
“If any of you survive, make sure I have an open casket,” Jesper said as he hefted two lender coils of rope over his shoulder and signalled for Wylan to follow him across the roof. “The world deserves a few more moments with this face.”’

Leesvoorschrift

Dit boek lees je het beste op een koele zomeravond in bed, net voor het slapen gaan, zodat je er over kan dromen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

465 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.