Recensie: Lianne Keemink – Dingen anders doen

Recensie: Lianne Keemink – Dingen anders doen


Jezelf goede gewoontes aanleren en slechte gewoontes afleren is volgens zelfhulpboeken een kwestie van een knop omzetten, gewoon even wilskracht tonen en zoveel mogelijk motiverende spreuken tot je nemen. De werkelijkheid is meestal weerbarstiger.
In Dingen anders doen vertelt en onderzoekt Lianne hoe makkelijk of moeilijk het is om te stoppen met het scrollen langs social media of chocola inhaleren, om meer te sporten, geconcentreerder te werken en een opgeruimder huis te hebben. Is het echt een kwestie van mindset of komt er veel meer aan te pas? Hoe doen we dat nou echt, gewoontes veranderen? Het korte antwoord is als een Facebook relatiestatus: It’s complicated. 

ISBN: 9789046926515 – Uitgeverij Nieuw Amsterdam – Aantal pagina’s: 270 – zelfhulp


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Prettig geschreven boek dat je laat zien dat je kleine veranderingen kunt doormaken die je leven een stukje leuker maken.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Iedereen heeft wel gewoontes die je liever niet hebt. Tijdens het ontbijt bijvoorbeeld door je Instagram feed scrollen terwijl je ook rustig wakker kunt worden met het lezen van een boek, of die bergen was die je nog op moet ruimen. Ik heb ook een aantal kleine, soms mega irritante, gewoontes waartegen ik vaarwel wil zeggen. Dit boek leert je wat gewoontes zijn en geeft je tips hoe je deze met kleine veranderingen kunt veranderen (of af kunt leren) en uiteindelijk je leven een stukje leuker maakt. Na het lezen van het boek zijn mijn gewoontes niet meteen verdwenen, maar ik ben me er wel heel erg bewust van en probeer hier stapje voor stapje iets aan te veranderen. Dankjewel Lianne!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Lianne Keemink heeft een vlotte schrijfstijl, waarbij ze niet schroomt om zelfspot te gebruiken. Je herkent je als lezer in de stomme gewoontes die waarschijnlijk ieder mens heeft. Daarnaast heeft ze zelf al veel gewoontes aangepakt en neemt je mee in haar ervaringen. Dit beschrijft ze uitgebreid met de aanpak die voor haar heeft gewerkt en die totaal niet leidde tot het gewenste gedrag.
— Kaylee 

Passage uit het boek

‘Daarbij moet je, als je dingen anders wilt gaan doen, ook een wat dikkere huid ontwikkelen. Want je hebt geen controle over je omgeving en wat andere mensen wel of niet doen, en het is zonde om je hierdoor tegen te laten houden. Laat andermans oordelen lekker waar ze horen: niet bij jou.’

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor iedereen die zichzelf soms irriteert aan zijn of haar stomme gewoontes en daar door middel van kleine stapjes iets aan wil doen.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

270 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.