Recensie: Lily Mitchell – One for the birds

Recensie: Lily Mitchell – One for the birds


One for the birds is een collectie korte verhalen die je na het lezen achterlaat met het gevoel alsof het jou is overkomen. In de verhalen hangt vaak een surrealistische sfeer en heb je het gevoel van verraad. De hoofdpersonen van de verhalen bevinden zich vaak in situaties die eng zijn en de meeste lopen dan ook niet goed af.

ISBN: 9879492115140 – Godijn Publishing – Aantal pagina’s: 186 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Emma


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Verhalen die zo soms zo spannend zijn dat ze tegen het krankzinnige aan zitten.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonen in de verhalen bleven heel vlak. Natuurlijk is dit omdat de verhalen kort zijn, maar het heeft mij wel doen inzien dat ik het prettiger vind om verhalen te lezen waarbij de personen meer tot leven komen.
— Emma

Sfeer

*****

De sfeer was meestal spannend, soms eng en helaas bij sommige verhalen ook saai. Wel waren de verhalen goed opgebouwd met een duidelijke spanningsboog en vaak met een climax aan het einde.
— Emma

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl verschilt per verhaal. Het ene verhaal is geschreven vanuit de ik-persoon, terwijl het volgende verhaal net doet alsof de lezer het zelf beleeft. Niet alle verhalen pakten mij daarom. Ook was de manier van schrijven soms wat simpel, en miste ik soms details over de omgeving of de situatie.
— Emma

Passage uit het boek

‘My breath stopped. I saw Amy covering her mouth with her hand. The sight was astonishing. An army of infected split and made it’s way on both sides of the steel fence. ‘This is it,’ Glenn said, ’the end of the world.”

Leesvoorschrift

Het belangrijkste is om dit boek te lezen in een ruimte waar het licht is en waar je overzicht hebt, zodat je nergens van kan schrikken. Daarbij zou ik ook zeker een dekentje aanraden.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

186 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.