Recensie: Lily van Keeken – De graaf en de debutante

Recensie: Lily van Keeken – De graaf en de debutante


In de driedelige serie Het balseizoen van de liefde zijn de zussen Honeyfield in negentiende-eeuws Londens op zoek naar een huwelijkskandidaat. De drie delen, De dansende debutante, De verlaten verloofde en De mooiste bloem zijn gebundeld in deze omnibus.

Het is 1815 en de welgestelde Emily Honeyfield gaat een enerverend jaar tegemoet: als debutante zal ze haar eerste balseizoen meemaken. Ze doet haar intrede in de Londense high society en zal alles op alles moeten zetten om een huwelijkspartner te strikken. Daarvoor vertrekt ze naar Londen, waar haar tante Felicity en nichtje Kitty haar meetronen naar de belangrijkste bals van de high society. Ze laat haar oog vallen op een lange gestalte aan de rand van de dansvloer. Het is de intrigerende Mr Philip Grant, over wie allerlei roddels de ronde doen.

Wanneer Emily’s zusje Margaret voor het eerst naar Londen gaat voor het balseizoen staan de vrijgezelle heren dankzij haar bruine reeënogen en prachtige zangstem in de rij om bij haar op de thee te komen. Beide zussen moeten misschien wel kiezen of ze zich laten leiden door hun hoofd of door hun hart.

ISBN: 9789047208518 – Loft Books – Aantal pagina’s: 393 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De graaf en de debutante is een heerlijk rustig boek waar je doorheen vliegt.’

Hoofdpersonages

*****

Emily Honeyfield is net terug van finishing school en klaar om haar debuut te maken op de bals van Londen. Ze vond finishing school enorm saai, alleen het dansen kon haar boeien. Emily is dan ook heel blij dat het strikken van een huwelijkspartner voornamelijk neerkomt op converseren en dansen, veel dansen.
Haar zus Margaret is een stuk onstuimiger en kan zich beduidend minder goed als dame gedragen. Beiden zussen zijn op zoek naar de ware en trekken heel veel aandacht tijdens het balseizoen.
— Frederique

Sfeer

*****

De graaf en de debutante heeft niet heel veel spanning en het plot is ook best voorspelbaar, maar dat doet echt niets af aan het verhaal. Er gebeurt genoeg en je zit als lezer vrij snel helemaal in het verhaal, daarna is het moeilijk weg te leggen.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Lily van Keeken heeft een heerlijke schrijfstijl die je echt meevoert in het verhaal. Daardoor heb je ook echt niet door hoeveel pagina’s je gelezen hebt, of dat je het eerste deel al uit hebt. De boeken hadden eigenlijk iets langer mogen zijn, maar gelukkig is De graaf en de debutante een omnibus waardoor je meteen door kan met het volgende deel.
— Frederique

Passage uit het boek

‘Emily’s pen schoot uit toen er plotseling vanachteren twee kleine handen voor haar ogen werden gelegd. ‘Verrassing!’ klonk Margarets uitgelaten stem. Het volgende moment trok ze Emily uit haar stoel en omhelsde haar.
‘Wat ben je gegroeid,’ riep Emily. De grote bruine reeënogen van haar zusje bevonden zich nu op gelijke hoogte met haar eigen ogen.
Zogenaamd beledigd knipperde Margaret met haar onmogelijk lange, krullende wimpers. ‘Zoiets zeg je toch niet tegen een jongedame!’ Meteen daarna verscheen er een onzekere uitdrukking op haar volmaakt hartvormige gezichtje. ‘Ik ben toch niet te groot geworden? Te lang, bedoel ik? Ik merk zelf ook al dat mijn zoom hoger hangt, en ik ben zo bang dat ik zo’n molenpaard word, zo’n lange bonenstaak. Met mijn karakter kan ik het dan wel vergeten! Ik ben veel te onstuimig, dat zei Mrs White bijna elke dag. Ze zei dat ik het alleen van mijn uiterlijk moest hebben.’ Als bij toverslag klaarde haar gezicht weer op. ‘En van mijn loepzuivere sopraan, natuurlijk.’ Ze lachte klaterend en gaf Emily nog een knuffel.’

Leesvoorschrift

Voor De graaf en de debutante heb je een vrij weekend nodig, zodat je de rust kan pakken die je nodig hebt en waarbij je hopelijk in het nazomerzonnetje zit.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

393 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.