Recensie: Liselore Albers – Pumps in de pits

Recensie: Liselore Albers – Pumps in de pits


Isa reist samen met haar man, de veelbelovende formule-1 coureur Frank, van het ene circuit naar het andere. Ze is zijn tweede paar ogen en oren, want in deze snelle wereld gaat veel geld om en worden de spelregels met voeten getreden.

Frank wordt totaal in beslag genomen door het racen en lijkt haar bestaan soms volledig te vergeten. Wanneer hij een nieuwe PA krijgt in de persoon van de mooie, rondborstige Caro, wordt het Isa teveel. Ze zoekt en vindt steun bij Julian, de engineer en rechterhand van Frank.

Dan gebeuren er tijdens de kwalificaties voor de grand prix van Monaco vreemde dingen met de auto van Frank. Isa heeft het gevoel dat er sabotage in het spel is, maar wie kan de dader zijn? Als Frank dan tijdens de race op onverklaarbare wijze crasht, blijkt Isa moediger en inventiever dan ze zelf ooit had gedacht. Ze gaat tot het uiterste om de eer van Frank en de liefde tussen hen beiden te redden.

ISBN: 9789044327694 – The House of Books – Aantal pagina’s: 251 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Prima roman als je iets luchtigs wilt lezen zonder al te veel diepgang en poespas.’

Hoofdpersonages

*****

Frank Wolf is een autocoureur die de kans krijgt om in de F1 te rijden. Samen met zijn vrouw Isa Wolf reist hij de hele wereld over. Frank krijgt een personal assistant om te zorgen dat alles soepel verloopt. Isa vindt het alleen maar niks dat Caro een hele knappe dame is die net iets te graag bij Frank wil zijn.
Gelukkig maar dat Frank zijn engineer een knappe en behulpzame man is. Julien geeft haar de steun die ze zoekt. Als er dan steeds meer vreemde dingen gebeuren weet Isa zeker dat er iets niet klopt.
— Annechien

Sfeer

*****

Tijdens Pumps in de pits vraag je jezelf steeds stiekem af welke waarheid er achter de fictie schuilt. Je begeeft je compleet in de glamourwereld van de F1. Dat gaat er soms heftig aan toe, ook voor een coureursvrouw! Je weet dat er dingen zijn die niet kloppen, maar je weet alleen niet wie de dader is.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Pumps in de pits is een luchtige roman waar vrijwel elke gebeurtenis simpel, maar fijn wordt beschreven. De schrijfstijl van Liselore Albers is prettig om te lezen. Het is ook nog eens leerzaam, want je krijgt een kijkje achter de schermen bij de F1. Liselore was zelf ook ooit een coureursvrouw en dat merk je wel op in het verhaal. Zulke details kan alleen iemand weten die daadwerkelijk achter de schermen bij de F1 is geweest.
— Annechien

Passage uit het boek

‘’Isa! Isa!’ de stem van Andreas schalt door de ziekenhuisgang.
Ik draai me met een ruk om.
‘Isa! Wat heeft dit te betekenen?’ vraagt hij op een dwingende toon. Voor mijn neus houdt hij een krant. Ik herken de kop direct.
‘Hoe bedoel je?’
‘Nou, dit stuk, van die journalist… Philip Kensington… Ik heb nooit met die man gesproken. En Caro al helemaal niet. Die ‘’betrouwbare bron’’ waar hij het over heeft… dat zou toch niet heel toevallig…’ Veel betekend kijkt hij me aan.
‘En wat als dat zo is?’ zeg ik bits. ‘Je zei zelf dat er aan alle kanten wordt gespeculeerd over Franks toestand.’
‘Klopt. Maar daar bedoelde ik niet mee dat jij Caro en mij zomaar kunt overrulen en achter onze rug met de pers kunt gaan praten. Je snapt toch zelf ook wel dat alle uitingen naar buiten toe van het management uitgaan?’’

Leesvoorschrift

Lees Pumps in de pits op een vrije dag, terwijl je lekker geniet van een drankje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

251 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.