Recensie: Luc Deflo – Versmachtend verlangen

Recensie: Luc Deflo – Versmachtend verlangen


De regio Mechelen wordt opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden op jonge vrouwen. Daarnaast is de achttienjarige Jennifer ontvoerd. En haar vriend Jason vermoord, badend in het bloed, aangetroffen in haar bed.

Is er een verband tussen de moorden op de jonge vrouwen en het lot van Jennifer en Jason? Leeft Jennifer nog? Wie is er tot dergelijke afgrijselijke daden in staat? En wat kan het motief hiervoor zijn?

De rechercheurs Dirk Deleu en Nadia Mendonck zetten, samen met de rest van het politieteam, alles op alles om op deze vragen het antwoord te vinden. Dit blijkt echter een heel moeilijke opdracht, de misdadiger lijkt een kat en muis spelletje te spelen met de politie. Sporen vinden van de dader schijnt een onmogelijke opdracht. Als ze daarbij ook nog een collega verliezen slaat de moedeloosheid in gans het politiekorps onverbiddelijk toe.

Slagen de rechercheurs er uiteindelijk toch in om de dader te vatten? Of bijten ze ditmaal in het zand?

ISBN: 9789463830379 – Uitgeverij Van Halewyck – Aantal pagina’s: 292 – Misdaadroman


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Versmachtend verlangen is een politieroman van topniveau.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonages in Versmachtend verlangen zijn Dirk Deleu en Nadia Mendonck, beiden rechercheurs van het Mechelse politiekorps. Ze hebben een relatie, wat het soms moeilijk maakt om samen te werken. Deleu heeft een aantal gezondheidsproblemen en is nogal obsessief bezig met de zaak. Nadia probeert hem uit bezorgdheid af te remmen, wat hij haar niet altijd in dank afneemt.
De dader is een getraumatiseerde man. Omwille van zijn eigen slechte jeugd wil hij wraak nemen op de maatschappij. Hij pleegt de misdaden zonder enig schuldgevoel. Hij is heel gewiekst en weet niet alleen zijn eigen sporen te wissen, maar slaagt er ook aanvankelijk in om een ander valselijk te laten arresteren.
— Marita

Sfeer

*****

Versmachtend verlangen laat je niet meer los eens je het boek begint te lezen. De spanning is van meet af aan om te snijden. Luc Deflo laat je meeleven met de frustraties en de machteloosheid van het politiekorps. Je wil gewoon zo vlug mogelijk weten of ze die onmenselijke dader wel zullen kunnen vatten.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Versmachtend verlangen leest vlot en is een meeslepend verhaal, geschreven in de duidelijke stijl van Luc Deflo. Reeds vanaf de eerste pagina maakt hij je nieuwsgierig naar hetgeen er zal gebeuren. Deflo zet je ook regelmatig op het verkeerde spoor door bepaalde insinuaties.
— Marita

Passage uit het boek

‘Met haar laatste restje energie klauwde Liese Crombez in een reflex naar het gezicht van haar moordenaar, maar die weerde haar moeiteloos af. Hij was niet aan zijn proefstuk toe. Wist dat die ultieme reflex van zelfbehoud er zou komen.
Ze was mooi. Haar laatste seconden in dit leven waren onwaarschijnlijk mooi. De zintuigen die verslapten. Loslieten. De warmte van haar huid. De geur van haar ontlasting. Zinnelijker kon niet. Haar tong hing uit haar mond. Er liep een fijn straaltje bloed uit haar linkerneusgat.
Toen haar ogen uiteindelijk stierven, was alle verdriet plots verdwenen. En alle pijn ook. Het enige wat overbleef was puurheid. Het was magisch.’

Leesvoorschrift

In een luie zetel in de zon, met een frisdrankje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

40%

60%

Hoe dik is de pil?

292 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.