Recensie: Sarra Manning – London, with love

Recensie: Sarra Manning – London, with love


Londen. Negen miljoen mensen. Tweehonderdzeventig metrostations. Elke dag duizenden toevallige ontmoetingen, eerste dates, afscheidstranen en happy ever afters. En twintig jaar lang is Londen de stad waar één vrouw en één man elkaar nét niet op het juiste moment vinden…
Jennifer en Nick ontmoeten elkaar als tieners. In de twee decennia die volgen worden ze verliefd op elkaar, hebben ze een hekel aan elkaar, zoenen ze, blijven ze vrienden, willen ze elkaar nooit meer spreken, en vinden ze elkaar altijd weer terug.
Maar zijn ze na al die tijd voorbestemd om samen te zijn, of is dit het einde van hun reis?

ISBN: 9789026164675 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 366 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

London, with love beschrijft de eeuwige liefde.’

Hoofdpersonages

*****

Jennifer is al sinds haar tienerjaren stiekem verliefd op haar beste vriend Nick. De twee brengen heel veel tijd met elkaar door, maar er springt geen vonk over. Na de middelbare school scheiden hun wegen en Jennifer probeert carrière te maken in de uitgeverswereld. Ze heeft verschillende vriendjes, maar telkens achtervolgt de herinnering aan Nick haar. Wanneer ze elkaar regelmatig per toeval tegenkomen, wordt ze herinnerd aan het gevoel dat hij haar geeft. Jennifer besluit er niets mee te doen en verhuisd naar New York. Wanneer de noodlottige dag 11 september aanbreekt en het vliegtuig in de Twin Towers boort, beseft ze ineens dat haar liefde voor Nick misschien toch wel heel sterk is…

Nick is altijd een rokkenjager geweest. Als tiener had hij geen vast vriendinnetje en was hij de charmeur van zijn vriendengroep. Hij brengt heel tijd met Jennifer door omdat hij haar stoer vindt. Stiekem heeft hij wel gevoelens voor haar, maar door zijn onzekerheid komt hij hier niet voor uit. Hij leeft zijn leven en deelt deze met verschillende vrouwen, maar telkens blijft hij denken aan Jennifer. Ze komen elkaar regelmatig tegen en dit maakt zijn negeerpogingen niet gemakkelijker. Wanneer het noodlot toeslaat beseft Nick hoeveel hij om Jennifer geeft.
— Kaylee

Sfeer

*****

London, with love begint wat saai en komt in mijn ogen moeilijk op gang. Je leest veel over Jennifer in haar tienerjaren en de gebeurtenissen die ze beleefd. Dit gaat gepaard met de nodige tienerdrama rondom verliefdheid, gevoelens en vriendschappen. Het is vanaf het begin duidelijk dat Jennifer en Nick een oogje op elkaar hebben, maar komen hier beide niet voor uit. Dit is de toon van het boek, want je weet als lezer dat het verhaal hier verder over zal gaan.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Zoals hierboven al genoemd vond ik het boek langzaam op gang komen. Het begin vond ik dan ook niet echt leuk en het heeft me moeite gekost om de eerste hoofdstukken te lezen. Naarmate het verhaal vordert wordt het leuker en leest het boek makkelijker weg. Al met al is het een prima roman om tussendoor weg te lezen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘De band die ze hadden en die als een statische lading tussen hen in hing, was bijna voelbaar. Ze moest hiermee ophouden, besefte Jenny. Nu meteen. Ze was gelukkig, en dat had voor een groot deel met Michael te maken.
‘Je hoeft je over mij geen zorgen te maken,’ zei ze, gesterkt door het zelfvertrouwen dat ze had verworven nu ze over anderhalf jaar dertig zou worden en haar turbulente jaren als twintiger achter zich zou laten. ‘Het gaat goed met me. En met jou ook. Alles is goed gekomen.’
En na vandaag zou ze met een minder bezwaard gemoed, een minder bezwaard geweten, weer uit Nicks leven verdwijnen. Wanneer ze elkaar weer zouden tegenkomen, viel niet te voorspellen. Misschien over een paar jaar. Maar het kon ook jaren en nog eens jaren duren.’

Leesvoorschrift

Het stormt buiten en je zit op de bank onder een dekentje. Je leest dit boek bij kaarslicht met een grote mok thee bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

366 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.