Recensie: Lucinda Riley & Harry Whittaker – Emma en het kerstengeltje

Recensie: Lucinda Riley & Harry Whittaker – Emma en het kerstengeltje


Emma speelt op school een herder in het kersttoneelstuk en mag een lied zingen over de kerstster. Haar vader kan helaas niet bij de opvoering zijn. Als troost mag Emma ’s avonds het engeltje op de top van de kerstboom zetten. Zal zij haar helpen haar vader op tijd terug naar huis te brengen?

ISBN: 9789401615747 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 64 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een lief verhaal waardoor je gelijk in de stemming voor kerst bent.’

Verhaallijn

*****

Emma en het kerstengeltje is het derde deel in de Beschermengeltjes-serie die is geschreven door Lucinda Riley en haar zoon Harry Whittaker. Er is altijd een engeltje dat je kan helpen en in dit boek is Emma heel verdrietig omdat haar vader door de storm niet op tijd thuis kan zijn om haar te zien optreden op kerstavond. Gelukkig hoort het kerstengeltje haar en schiet te hulp.
— Isolde

Illustraties

*****

De illustraties en de cover van Emma en het kerstengeltje zijn gemaakt door Marie Voigt. Ik hou van deze stijl: ze zijn lief, ze zijn warm en kleurrijk en stralen veel gezelligheid uit. Ze passen daarom ook goed bij de kerstperiode.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘Al snel is het zover en moet Emma helemaal alleen een liedje zingen.
Ze haalt heel diep adem en gaat vooraan op het podium staan. Het voelt alsof haar maag salto’s maakt in haar buik, dus denkt ze terug aan wat mama heeft gezegd en kijkt naar de voorste rij, waar haar vader zou moeten zitten.’

Voor wie is het boek?

Emma en het kerstengeltje is een voorleesboek en leuk om voor te lezen aan alle kinderen vanaf een jaar of drie. Vanaf een jaar of acht kunnen kinderen dit boek prima zelf lezen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


<p style=”text-align: center; background-color: #ffff00; color: #000; font-size:12px; padding: 3px 6px;  min-width: 77px; max-width: 77px; font-family: monospace;”>***** 5/5</p>

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.