Recensie: Lucy Diamond – De weg naar elkaar

Recensie: Lucy Diamond – De weg naar elkaar


Lara en haar dochter Eliza zijn altijd met z’n tweeën geweest. Als Eliza achttien wordt, besluit ze dat ze haar vader wil leren kennen. Klein probleempje: Eliza’s vader, Ben, weet niet eens dat ze bestaat. Na een vurige avond in New York heeft Lara hem nooit meer gezien.

Op weg naar Ben én naar antwoorden gaan moeder en dochter samen op roadtrip door Engeland. Hun reis leidt hen uiteindelijk naar New York: de plek waar alles achttien jaar geleden begon…

ISBN: 9789401619806 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 396 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Erg leuke roman over het weerzien van vader en dochter en liefde die veel te lang uitgebleven is.’

Hoofdpersonages

*****

Eliza is achttien jaar en gaat binnenkort studeren. Ze komt erachter dat de man waarvan ze altijd dacht dat het haar vader was, niet haar vader blijkt te zijn. Ze besluit dat het tijd wordt haar echte vader te ontmoeten. Ze gaat op zoek naar hem en komt erachter waar hij woont. Samen met haar moeder gaat ze naar hem toe en het is dan ook een verrassing wanneer ze haar vader Ben ontmoet. De twee proberen de jaren in te halen en Ben probeert de ideale vader voor haar te zijn. Hij neemt haar mee naar New York en hier wordt Eliza de volwassen dame die ze altijd al dacht te zijn.

Lara is rijinstructrice en woont samen met haar dochter Eliza. Achttien jaar geleden heeft ze een man ontmoet in New York en heeft hem na die ene nacht niet meer gezien, tot haar grote spijt. Wanneer Eliza haar vader wil ontmoeten, besluit Lara met haar mee te gaan. Wanneer ze Ben weer ziet na zoveel jaar, zorgt dit voor veel emoties bij haar. Ze kijkt toe hoe vader en dochter hun band opbouwen en probeert dit zelf een plekje te geven. Wanneer Lara met Eliza en Ben naar New York gaat, beleeft ze hun verleden opnieuw.

Ben is grafisch ontwerper en runt zijn eigen winkel. Hij is getrouwd met Kirsten, maar hun leven kent een donkere zijde, aangezien het stel geen kinderen kan krijgen. Wanneer Ben onverwachts te horen krijgt dat hij een dochter van achttien jaar heeft én haar ontmoet, zet dit zijn wereld op zijn kop. Hij besluit er volledig voor te gaan en zijn vaderrol zo goed mogelijk te vervullen. Hierbij komt zijn relatie met Kirsten enorm onder druk te staan. Wanneer Ben samen met Eliza en Lara naar New York gaat voor een ‘familievakantie’, ontdekt hij hier niet alleen zijn verleden maar ook zijn toekomst.
— Kaylee

Sfeer

*****

Ik heb enorm genoten van De weg naar elkaar. Wanneer je leest dat Eliza haar vader wil ontmoeten, is eigenlijk meteen al duidelijk dat dit voor gevoelens bij zowel Lara als Ben zal zorgen. De vader- en dochterband tussen Eliza en Ben wordt langzaam opgebouwd en Lara probeert haar weg hierin te vinden. Daarnaast spelen ook allerlei emoties en gevoelens bij Ben en Lara, ook omdat zij natuurlijk een verleden met elkaar hebben. Een fijn boek om te lezen dat beschrijft dat liefde eigenlijk de kern van veel dingen is.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Lucy Diamond heeft een heerlijke schrijfstijl. De personages zijn goed uitgewerkt en wanneer je het boek leest, lijkt het soms alsof je situaties vanaf de zijlijn bekijkt. Ik vind het mooi hoe Lucy ook de emoties van de personages heeft weten te beschrijven. Dit maakt het heel toegankelijk en voor sommigen wellicht herkenbaar.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Eliza bewoog niet. ‘Ik stap niet in de auto totdat je zegt dat we vandaag naar Cambridge gaan,’ antwoordde ze, haar armen over elkaar geslagen.
Lara voelde zich verslagen. Naar Cambridge rijden, op jacht naar de mysterieuze Ben McManus, was echt het laatste wat ze wilde doen. Ze had er vrede mee dat het verleden het verleden was. Ze had het gebroken deel van haar hart veiliggesteld en zich voorgenomen om de rest voor altijd te vergeten. Maar Eliza liet haar geen keuze. Als haar dochter erop stond dat deze zoektocht nu plaats moest vinden, kon Lara haar niet alleen laten gaan.
‘Prima,’ mompelde ze, niet in staat om met een beter idee te komen. ‘Jij wint. Stap in de auto. We gaan.’’

Leesvoorschrift

Het is rond half tien ’s ochtends, de zon schijnt op je balkon of in je tuin en je hebt zojuist een goede kop koffie gezet. Je nestelt je in een gemakkelijke ligstoel en de rest van de ochtend geniet je van de warmte en De weg naar elkaar. 

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

396 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.