Recensie: Lucy Diamond – Liefde in het strandcafé

Recensie: Lucy Diamond – Liefde in het strandcafé


De dromerig Evie is altijd het zwarte schaap van de familie geweest. Waar haar oudere zussen het perfecte leven voor zichzelf hebben opgebouwd, heeft Evie een spoor van mislukte carrières als actrice, fotografe en zangeres achter zich gelaten. Nu zit ze vast: haar leven lijkt zomaar aan haar voorbij te gaan.

Als haar lievelingstante echter plotseling overlijdt, erft Evie haar strandcafé in Cornwall en wordt ze gedwongen een nieuw leven op de te bouwen. Haar familie heeft weinig vertrouwen in een succesvolle afloop. Desondanks is Evie vastbesloten haar leven voorgoed op de rails te krijgen. Zal het café aan het strand, samen met haar liefdesleven, nu eindelijk tot bloei komen?

ISBN: 9789401617727 – Xander Uitgevers- Aantal pagina’s: 375 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ultieme roman om te lezen op een strandbedje of tijdens een heerlijke zwoele zomeravond.’

Hoofdpersonages

*****

Evie is tweeëndertig en voelt zich soms het zwarte schaap. Van haar familie krijgt ze niet de waardering die ze verdient en ze heeft niet zo’n succesvolle carrière als haar zussen. Ook heeft ze nog niet het gezin gesticht dat iedereen om haar heen van haar verwacht.
Wanneer Evies lievelingstante Jo plotseling overlijdt krijgt ze bij de notaris te horen dat ze het strandcafé van haar tante erft. Haar familie is enorm gepikeerd, want waarom krijgt Evie het café? Ze verwachten dat Evie er weer eens een warboel van zal maken.

Wanneer Evie naar het café afreist wordt ze door de lokale bevolking niet bepaald hartelijk ontvangen. Het gerucht gaat dat ze het café gaat verkopen en dat er nieuwbouw voor terugkomt. Evie besluit door te zetten en probeert iets van het café te maken. Ze probeert het vanaf een afstandje, mét een fulltime baan, te runnen, maar al snel komt ze erachter dat dit niet werkt. Daarom besluit ze naar Cornwall af te reizen en het café nieuw leven in te blazen. Hierbij krijgt haar leven ook ineens een hele andere invulling.
— Kaylee

Sfeer

*****

Liefde in het strandcafé is heerlijk om te lezen. Evie komt in een hechte gemeenschap terecht waar ze eerst niet zo welkom is. Wanneer ze eenmaal haar draai gevonden heeft gaat ze deel uitmaken van de hechte groep bewoners. Hierbij is er veel samenhorigheid, staat iedereen voor elkaar klaar en hebben ze het beste met elkaar voor. Daarnaast wordt Evie ook nog eens verliefd en dit volg je als lezer natuurlijk ook op de voet.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Lucy Diamond weet hoe ze een roman moet schrijven die ontzettend goed wegleest. Je slaat dit boek open op een rustig moment en legt hem vervolgens weer weg wanneer hij uit is. Lucy heeft het verhaal geschreven vanuit het perspectief van Evie, dit maakt het wat inhoudelijker. Evie moet namelijk haar plekje in de gemeenschap veroveren, krijgt tegenslagen met het café, maakt nieuwe vrienden en wordt verliefd. Het maakt het extra leuk dat je dit vanuit haar perspectief leest.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ik zette de taarten klaar en klop op een stoel om ‘Vrijdag Nieuw Avondmenu – Reserveren Vandaag!’ op het bord te schrijven. Een beetje suf, dat gaf ik toe, maar ik kon er niets aan doen dat ik er zin in had. Ik wenste dat Jo vanaf boven naar beneden keek en zag wat hier gebeurde. Ik had zo het idee dat ze me enthousiast toejuichte.’

Leesvoorschrift

Dit boek lees je op het strand, het liefst bij een leuke en rustige strandtent. Zorg voor een verkoelend drankje en ga met Evie mee op reis naar Cornwall.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

85%

15%

Hoe dik is de pil?

375 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.