Recensie: M.J. Arlidge – Iene miene mutte

Recensie: M.J. Arlidge – Iene miene mutte


Een meisje komt halfdood een bos uit. Haar verhaal is nog gruwelijker dan de ergste nachtmerries, maar alles wat ze vertelt is waar.
Enkele dagen later duikt er een tweede slachtoffer op, compleet in shock. Er lijkt en verband te zijn. In tweetallen worden mensen ontvoerd, gevangengehouden en uitgehongerd, waarna ze een duivels dilemma krijgen voorgelegd: een ander doden of zelf gedood worden.
Inspecteur Helen Grace en haar team beseffen dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen als visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De plaats van het misdrijf blijkt zorgvuldig uitgedacht, maar de slachtoffers lijken lukraak gekozen. En toch moet iets hen met elkaar verbinden…

ISBN: 9789022576229 – Boekerij – Aantal pagina’s: 384 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een loeispannende thriller waarover je nog veel dagen zult nadenken.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersoon in dit boek is inspecteur Helen Grace. Ook hebben veel van haar collega’s een grote rol in dit boek. Daarnaast lees je ook over de mensen die worden ontvoerd en worden gedwongen tot een gruwelijke versie van iene, miene, mutte.
Wel raakte ik na een tijdje de draad kwijt toen er veel namen werden genoemd die op elkaar leken. Ik moest een paar keer terug bladeren om te ontdekken hoe het ook al weer zat.
— Eline

Sfeer

*****

Tijdens het lezen van dit boek werd ik vaak verrast. Steeds als ik dacht dat het een rustig hoofdstuk zou worden, veranderde dit na enkele zinnen weer in een nieuwe spannende passage. De omgeving is heel beeldend geschreven en ook de gruwelijke details van de mensen die ontvoerd zijn lees je allemaal.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Het boek is vlot geschreven en hierdoor leest Iene miene mutte makkelijk weg. Omdat de hoofdstukken zo kort zijn, dacht ik steeds dat ik nog één hoofdstuk zou lezen, maar hier bleef het vervolgens niet bij. Er waren in dit boek eigenlijk geen momenten dat ik mijn aandacht verloor.
— Eline

Passage uit het boek

’De deur was van buitenaf afgesloten. Zwaar metaal, maar toch beukte ze ertegenaan tot haar handen bonsden en haar hoofdpijn niet meer te verdragen was. Verslagen liet ze zich op de vloer zakken. ‘Caroline?’ riep ze, maar ze kreeg geen antwoord. Ze krabbelde overeind en baande zich een weg naar haar toe. Wat hier ook gaande was, ze waren tenminste samen. Onderweg stootte ze haar voet tegen iets hards, dat wegschoot over de vloer. Ze schreeuwde het uit van de pijn en toen drong het tot haar door dat ze met haar voet bijna op iets anders stond: een mobiele telefoon.
Martina pakte hem op. Het was niet de hare en ze dacht ook niet dat hij van Caroline was. Ze drukte op een toets en het scherm lichtte gifgroen op. U hebt één nieuw bericht.
Werktuigelijk drukte Martina op ok.
Naast deze telefoon ligt een pistool. Er zit één kogel in. Voor Martina of voor Caroline. Jullie moeten samen beslissen wie blijft leven en wie sterft. Alleen als er iemand sterft wordt de ander vrijgelaten. Er is geen overwinning zonder opofferingen.

Leesvoorschrift

Je kunt dit boek het best lezen op de bank in je eigen huis. Pak hier vooral een dekentje bij en een glaasje rode wijn, want na het lezen van dit boek zal het kleinste geluidje er al voor zorgen dat je over je schouder kijkt. Ik kan na het lezen van dit eerste deel niet wachten om aan het tweede deel beginnen, mede door het open einde. Dus zorg ervoor dat die vast klaarligt!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.