Recensie: M.L. Longworth – Bloedspoor in de wijngaard (Verlaque & Bonnet #3)

Recensie: M.L. Longworth – Bloedspoor in de wijngaard (Verlaque & Bonnet #3)


Wijnbouwer Olivier Bonnard ontdekt tot zijn ontsteltenis dat er enkele onbetaalbare en zeldzame flessen uit zijn privékelder zijn ontvreemd. Niet veel later doet de oude Gilles d’Arras aangifte van nog een mysterieuze zaak: in de binnenstad van Aix is zijn echtgenote Pauline spoorloos verdwenen. Als in Éguilles een jonge vrouw wordt aangerand en men in Rognes het lichaam van een andere vrouw vindt, rijst de vraag of die kwesties verband met elkaar houden. Wanneer de mistral onverbiddelijk de laatste zomerhitte verdrijft, krijgt commissaris Paulik een onthutsend bericht: Bonnard heeft Pauline d’Arras dood aangetroffen in zijn wijngaard. Antoine Verlaque en Marine Bonnet storten zich op het onderzoek van wat uiteindelijk hun meest complexe zaak ooit zal blijken.

ISBN: 9789022339657 – Uitgeverij Manteau – Aantal pagina’s: 304 – Thriller, cosycrime, detective


*****

4 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Heerlijke combi van crime en Zuid-Frankrijk, een boek om alvast in de zomerstemming te komen.’

Hoofdpersonages

*****

Antoine Verlaque, onderzoeksrechter in Aix-en-Provence, is in dit derde deel van de serie behoorlijk wat minder snobberig. Of hij weet het in ieder geval wat beter te verbergen. Hij kan het wederom niet laten zich met het politieonderzoek bezig te houden, vooral als het gaat om de wijngaard waar hij zelf zijn wijn koopt. Antoine Verlaque werkt in zijn onderzoek samen met Marine Bonnet, professor rechtsgeschiedenis op de universiteit van Aix-en-Provence. Terwijl de lijken zich opstapelen en er geen verbanden te vinden zijn, hebben Verlaque en Bonnet ook nog allerlei persoonlijke problemen.
— Frederique

Sfeer

*****

Bloedspoor in de wijngaard is een echte cosycrime thriller, het is zowel spannend als rustig tegelijk. Het intense speurwerk en de ondervragingen van verdachten worden afgewisseld met de heerlijke Provençaalse levensstijl waar Verlaque en Bonnet zo gek op zijn. Hierdoor is de spanning nooit écht om te snijden, maar is het wel een hele prettige detective.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Longworth weet je meteen vanaf de proloog in het verhaal te trekken. Het begin van het boek is misschien iets chaotisch, omdat er allerlei personages geïntroduceerd worden. Daarna komt het verhaal echt goed op gang en speur je mee naar de dader.
— Frederique

Passage uit het boek

‘Ze lopen over de binnenplaats van het wijndomein. Thébaud lijkt onder de indruk van de elegante verhoudingen en de fraaie gele natuursteen van het landhuis en de bijgebouwen.
‘Stelen mensen wel vaker gewoon een paar flessen?’ vraagt Bonnard.
‘Helaas wel. Nog niet zo lang geleden hebben ze een Franse topdiplomaat uit zijn functie in Hongkong ontheven omdat hij twee flessen Bordeaux ter waarde van meer dan vijfduizend euro uit een privéclub had meegepikt. Hij dacht zeker zich te kunnen beroepen op zijn diplomatieke onschendbaarheid. Smaak had hij in elk geval wel! Maar even serieus: de meeste wijndieven zijn professionals die je kunt vergelijken met de chiquere criminelen die op bestelling schilderijen of antiek stelen. Meestal weten ze precies waar ze voor komen als ze inbreken. En als dat bij de eerste keer niet het geval is dan zeker bij de tweede. De diefstal is bij u anders.’ Thébaud fronst en lijkt bijna teleurgesteld over het amateuristische gehalte van de diefstal bij Domaine Beauclaire. ‘Laat u me de kelder zien? Dan zal ik eens kijken. Maar voorlopig houd ik het erop dat uw dief helemaal geen dief is.’’

Leesvoorschrift

Bloedspoor in de wijngaard zou je eigenlijk moeten lezen in Zuid-Frankrijk. Als je niet op vakantie bent in Zuid-Frankrijk dan is een zonnige zondag in de achtertuin of op balkon ook een perfect alternatief. Wel zorgen voor wat Provençaalse versnaperingen om helemaal in de sfeer te komen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

304 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.