Recensie: Maarten de Saeger – Mijn begrafenis

Recensie: Maarten de Saeger – Mijn begrafenis


Arnon is een 27-jarige jongeman die vanaf zijn eigen begrafenis terugblikt op de laatste jaren en de vele relaties die aan zijn tragische einde voorafgingen. In de loop van zijn verhaal wordt duidelijk dat Anton meer dan eens een loopje nam met de waarheid.

ISBN: 9789 461 740 168 – Bries – Aantal pagina’s: 96 – Graphic Novel


*****

4 van de 5 sterren — Iris


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Verrassend debuut vol zwarte humor, met een onsympathieke protagonist.’

Hoofdpersonages

*****

Anton is aan het begin van het verhaal al gestorven, maar dat is niet waar het verhaal om draait. Tijdens de terugblik op zijn leven kom je er al snel achter dat je te maken hebt met een narcistische, arrogante klootzak. Zijn leugens spelen een grote rol in de levens die hij raakt. Het interessante aan Anton is dat hij je zijn verhaal vertelt, en jij niet weet of je hem wel kan geloven.
— Iris

Sfeer

*****

De Saeger maakt gebruik van een beperkt kleurenpalet met veel blauwe en bruine tinten, wat een wat sombere uitstraling geeft. Desondanks is het boek niet zwaarmoedig of droevig, eerder humoristisch. De hoofdpersoon is zo egoïstisch dat je het niet kan nalaten te denken dat hij zijn dood al dan niet verdiend had. Tegelijkertijd is hij herkenbaar: iedereen kent wel een persoon als Anton.
— Iris

Schrijfstijl

*****

Het verhaal wordt verteld door Anton, die terugblikt op zijn leven. Het verhaal is niet chronologisch verteld, en bovendien luister je naar een leugenaar en kun je alleen vertrouwen op zijn perceptie van de waarheid. Het interessante aan het verhaal is dat hij bij de introductie van personages meteen zijn mening over hen geeft, terwijl die niet per sé juist hoeft te zijn.
— Iris

Passage uit het boek

4044484_orig

Leesvoorschrift

3.bewolkt

Dit boek leest perfect op een bewolkte zondagmiddag, met een borrel bij de hand. Zorg er wel voor dat je in een goede bui bent, je kan je namelijk gaan ergeren.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

30%

70%

Hoe dik is de pil?

96 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.