Recensie: Machiel Hoek – Het meisje dat de wereld veranderde

Recensie: Machiel Hoek – Het meisje dat de wereld veranderde


Lisa is niet zo gelukkig. Ze voelt zich alleen en het lijkt alsof de wereld tegen haar is. Als haar opa dit hoort, weet hij dat de tijd is gekomen om haar het geheim van het leven te laten ontdekken. Opa neemt Lisa mee op een ontdekkingsreis waarin ze regelmatig met haar angsten wordt geconfronteerd. Langzaam groeit bij Lisa het gevoel dat er iets niet klopt. Draagt opa zélf ook nog een geheim met zich mee? Op het moment dat ze daarachter komt, verandert alles. Het meisje dat de wereld veranderde is een hartverwarmend verhaal, in het genre van Alice in Wonderland, De wereld van Sofie en De alchemist en met een compleet eigen stijl.

ISBN: 9789493280090 – Eigen beheer – Aantal pagina’s: 271 – Zelfhulp


*****

3 van de 5 sterren — Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een boek dat bol staat van wijze levenslessen waardoor het ietwat zwaar leesvoer wordt.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Lisa krijgt van haar opa een heleboel wijze levenslessen mee, die ze meestal zelf ontdekt door een activiteit die opa haar laat doen. Als lezer word je meegenomen in de gedachtegang van Lisa en leer je, net als zij, de wereld stukje bij beetje beter te begrijpen.
— Ies

Schrijfstijl

*****

Het meisje dat de wereld veranderde bestaat vooral uit dialoog tussen Lisa en haar opa, met hier een daar wat innerlijke monoloog van Lisa. Het boek leest hierdoor heel vlot en er is geen enkele zin overbodig. Wel maakt dit het boek vrij zwaar, omdat alles wat je leest een diepere betekenis heeft.
— Ies

Passage uit het boek

‘Opa pakte een gieter en goot boven aan de zandbak een straaltje water op het zand. Het water vormde een stroompje dat kronkelend naar beneden sijpelde. ‘Het lijkt wel een rivier,’ zei Lisa. ‘Dat is een mooie vergelijking,’ knikte opa, die het laatste restje water uit de eerste gieter liet stromen. Er had zich een geultje in het zand gevormd dat links en rechts kronkelde en uiteindelijk beneden uitkwam. ‘Wat gaat er denk je gebeuren als ik de volgende gieter hierover uitgiet?’ ‘Als je het uitgiet op de plek waar dit stroompje begint, dan zal het water de stroom volgen, denk ik?”

Voor wie is dit boek?

Het meisje dat de wereld veranderde is geschikt voor jongeren en volwassenen die het leven moeilijk vinden of gewoon meer inzichten willen krijgen. Het is wel een vrij ‘vol’ boek, met veel informatie, dus neem ruim de tijd om het boek te lezen.
— Ies

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

271 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk2 Comments

Reactie toevoegen
 1. 1
  Eva Cantorino

  Ik heb al enorm veel boeken gelezen van hetzelfde genre, maar dit boek geeft alles erg mooi en krachtig weer!!!
  Het leest eigenlijk als een gewone roman, waardoor het fijn en vlot wegleest, maar eigenlijk tegelijkertijd zoveel mooie inzichten geeft en alles mooi en duidelijk uitlegt!
  Hoe mensen naar andere mensen zouden moeten kijken, wordt hier tussen de lijnen door zo mooi weergegeven. Ik hoop met heel mijn hart dat vele mensen dit boek zullen lezen, waardoor de kijk op mensen anders wordt!!!
  Niets is zwart-wit, iedereen reageert uit zijn eigen pijn, waardoor er zo veel miscommunicatie ontstaat, terwijl wanneer we echt naar elkaar zouden luisteren, we tot zoveel mooie gesprekken zouden komen ipv ruzies!!!
  Ik heb het boek gisteren binnengekregen en is nu al uit!!!!

+ Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.