Recensie: Madelein Kerseboom – Een vlucht naar jou

Recensie: Madelein Kerseboom – Een vlucht naar jou


Als stewardess vliegt Esmee de hele wereld over en bezoekt ze de meest verre oorden. Thuis wacht haar vriend Melvin op haar, al heeft hij het net zo druk met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Op het eerste gezicht lijkt Esmees leven op rolletjes te lopen, maar in werkelijkheid verloopt haar relatie stroef.

Als ze tijdens een vlucht naar Buenos Aires de knappe Javier tegen het lijf loopt, kan ze de verleiding dan ook niet weerstaan, en een stormachtige affaire begint. Juist dan slaat in Melvins leven het noodlot toe, waardoor hij haar harder nodig heeft dan ooit. Terwijl Esmee hem te hulp schiet, ontdekt hij haar geheim en stort hun leven als een kaartenhuis in elkaar. Is alles wat ze samen hebben opgebouwd voorgoed kapot?

ISBN: 9789401617420 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 286 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Roman die prima wegleest, maar door overspel een minder leuke kant heeft.’

Hoofdpersonages

*****

Emma is stewardess bij KLM en vliegt de hele wereld over. Vluchten door Europa trekken haar niet, ze wil het liefst zo ver mogelijk weg. Ze werkt in de businessclass en hier ontmoet ze de meest bijzondere mensen.

Emma heeft een relatie met Melvin, hij is bestsellerauteur en bezig met zijn nieuwe boek. Hij heeft een writersblock en Emma is daarom vaak blij als ze weer mag gaan vliegen. Haar relatie met Melvin is volgens haar toch als niet zo fantastisch meer als vroeger, dus ze laat hem graag thuis achter.
Tijdens een vlucht naar Buenos Aires stapt er een ontzettend knappe, Argentijnse man aan boord. Hij is bijzonder kortaf en gesloten en Emma is onder de indruk van zijn knappe uiterlijk. Wanneer ze met de crew gaat stappen in de wereldstad komt ze de man weer tegen. Javier is een zakenman die de hele wereld overvliegt en weet haar hart in één keer te veroveren. De tijd die Emma in Buenos Aires is brengen ze samen door.

Wanneer Emma eenmaal weer thuis is, zegt ze niet tegen Melvin wat er gebeurd is. Ze houdt contact met Javier en ziet hem nog een aantal keer. Wanneer er iets vreselijks met Melvin gebeurt, besluit Emma het contact met Javier te verbreken. Dit is echter lastiger dan ze had gedacht…
— Kaylee

Sfeer

*****

Een vlucht naar jou staat eigenlijk volledig in het teken van overspel. Het vooroordeel dat vaak geschetst wordt van stewards en stewardessen wordt in dit boek nog eens bevestigd. Persoonlijk vind ik dat het vreemdgaan van Emma als vrij normaal wordt beschreven. Ze gaat vreemd, heeft gevoelens voor een ander en biecht dit niet op aan haar vriend. Wanneer Melvin er eenmaal achter komt, heeft ze spijt en moet ze op de blaren zitten. Ik vind het jammer dat het thema van dit boek vreemdgaan is en dat er, in mijn ogen, vrij luchtig over gedaan wordt.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Madelein Kerseboom heeft een goed leesbaar verhaal geschreven. Het leest gemakkelijk en goed weg. Afgezien van het onderwerp en de inhoud is het een perfect boek om te lezen op je strandbedje. Dit boek is het eerste deel in een nieuwe serie van Madelein en gek genoeg ben ik wel benieuwd naar de andere boeken.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Hij kijkt op van onze handen in mijn schoot. Zijn blik is afstandelijk en koel. ‘Het spijt me, maar mijn besluit staat vast.’
‘En ik heb hier niets over te zeggen? Jij hebt dit gewoon besloten? Je zei net dat je het met me wilde bespreken, maar eigenlijk deel je het alleen maar mee. Of wil je mijn reactie soms weten zodat ik die straks kan teruglezen in je blog? Is dat het? Maak je er gewoon een aantekening van dat ik dit een waardeloos kutidee vind?’’

Leesvoorschrift

Zet een grote zonnebril op, pak een verkoelend drankje en ga liggen op een bedje in de zon, of onder de parasol. Sla dit boek open en merk na een paar uur dat de zon al langzaam ondergaat.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

85%

15%

Hoe dik is de pil?

286 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.