Recensie: Mark Haayema & Marieke van Ditshuizen – Het niet-zo-lieve-heersbeestje

Recensie: Mark Haayema & Marieke van Ditshuizen – Het niet-zo-lieve-heersbeestje


Mo weet dingen die jij nog niet weet over lieveheersbeestjes. Lieveheersbeestjes lijken namelijk zoet en braaf, maar ze zijn geboren om te heersen! Daarom smeedt Mo een plan waarin ze samen met Thor, haar niet-zo-lieve-heersbeest, de grotemensenwereld op z’n kop zet.
In dit grappige en fantasierijke prentenboek trekt Mo met het megagrote niet-zo-lieve-heersbeestje ten strijde tegen betegelde tuinen, vliegenmeppers, kleefstrips en… ouders.

ISBN: 9789021471051 – Uitgeverij Volt – Aantal pagina’s: 40 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een grappig en actueel prentenboek.’

Verhaallijn

*****

Het niet-zo-lieve-heersbeestje begint met een pagina waarop Mo, de hoofdpersoon, aan je wordt voorgesteld. Je leest dat Mo is geboren als jongen, maar niet echt houdt van typische jongensdingen. Daarom mag je Mo een meisje noemen. Daarna lees je hoe Mo graag buiten is, tussen de insecten. Ze weet veel over insecten en brengt haar kennis over op de lezer.
Haar moeder daarentegen houdt helemaal niet van insecten en andere kriebelbeestjes. Zij vindt dat ze geen nut hebben en beter weg kunnen gaan. Het verhaal zou nog sterker zijn wanneer er op dit moment in het verhaal werd verteld waarom kriebelbeestjes juist wél nuttig zijn.
Mo heeft een geweldig plan bedacht om te zorgen dat haar niet-zo-lieve-heersbeestje kan heersen over de hele wereld. Samen met haar vrienden, vriendinnen en de kriebelbeestjes zal dit vast lukken, toch?
Het niet-zo-lieve-heersbeestje bevat vrij veel tekst voor een prentenboek. Het is wat mij betreft dan ook een prentenboek voor iets oudere kinderen die wat langer naar een verhaal kunnen luisteren.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Het niet-zo-lieve-heersbeestje zijn kleurrijk en vrolijk om naar te kijken. Wel ogen ze soms wat mij betreft wat rommelig. De illustraties bevatten veel details en het is duidelijk zichtbaar dat Mo dol is op kriebelbeestjes.
— Eline

Stukje uit het boek

‘De meeste sprookjes lopen gelukkig af, met: ‘En ze leefden nog…’ en zo. Dit sprookje niet. Misschien wel ‘gelukkig’, maar het is niet zeker of iedereen nog leeft op het eind.

Best een gruwelijk idee. Het begint wel met ‘Er was eens…’ Kijk maar snel op de volgende bladzijde.’

Voor wie is het boek?

Het niet-zo-lieve-heersbeestje is voor alle kriebelbeestjes-liefhebbers vanaf zes jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.