Recensie: Max van Olden – Het zwarte dossier

Recensie: Max van Olden – Het zwarte dossier


Riemke staat er alleen voor met haar zoontje Nils. Nadat haar relatie op de klippen was gelopen bleef ze achter met schulden. Bij een advocatenkantoor op de Zuidas krijgt ze de mogelijkheid om haar carrière nieuw leven in te blazen, maar ze stapelt fout op fout en haar toekomst bij het kantoor is onzeker. Toch krijgt ze een laatste kans met het zwarte dossier: een loodzware taak tegen een onderwereldfiguur die al een straf uitzit. De pers kijkt met argusogen toe en de tijd dringt. Als Riemke aan de klus begint kan ze nog niet vermoeden dat behalve haar carrière ook haar leven op het spel staat.

ISBN: 9789026342288 – Uitgeverij Ambo|Anthos – Aantal pagina’s: 284 – Literaire thriller


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ontzettend spannend verhaal over de gevolgen van wroeten in de onderwereld.’

Hoofdpersonages

*****

Riemke is advocate en haar carrière lijkt te eindigen binnen het kantoor waar ze werkt. Ze krijgt nog één kans door het zwarte dossier op te lossen. Ze mag Sjoerd bijstaan, hij wil een rechtszaak aanspannen tegen zijn oude vriend Novak, die in de gevangenis zit. Novak brengt een gedichtenbundel uit en Sjoerd is ervan overtuigd dat deze een geheime boodschap bevat. Riemke gaat samen met Sjoerd op zoek naar die boodschap, maar het verloopt allemaal anders dan ze vooraf gedacht had. Samen met Sjoerd en haar zoontje Nils duikt ze onder en dan gebeuren hele rare dingen…

Robert werkt op hetzelfde advocatenkantoor als Riemke. Het is voor hem bijna tijd om met pensioen te gaan, maar hij kan zijn werk maar moeilijk loslaten. Wanneer Riemke niet verschijnt in de rechtbank voor het zwarte dossier, is hij meteen ongerust en voelt dat er iets niet goed zit. Hij gaat naar de politie om deze te waarschuwen, maar die geven geen gehoor. Nadat hij tijdelijk door zijn collega’s wordt geschorst besluit hij op eigen houtje te gaan zoeken naar Riemke.
— Kaylee

Sfeer

*****

Je opent Het zwarte dossier en slaat het vervolgens niet meer dicht… Max van Olden weet de spanning vanaf de eerste bladzijde erin te brengen en deze eindigt pas op de laatste bladzijde. Het verhaal kent een onverwachte wending, waardoor je nog meer verder wilt lezen. Wegleggen is gewoon onmogelijk, je wilt het boek in één ruk uitlezen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is ontzettend vlot en beeldend geschreven. De hoofstukken zijn in het algemeen kort, waardoor de spanning opgebouwd wordt. Ook wordt er geschakeld tussen de personages van Riemke en Robert, dit zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ze voelt om zich heen en klopt op de grond. Het klinkt als beton. Ik moet mijn gedachten ordenen, denkt ze. Ik mag niet in paniek raken. Worstelend tegen de pijn en de verlammende kou komt ze een stukje overeind. Een meter of twee bij haar vandaan brandt een klein oranje lampje. Er valt haar een geluid op, een diepe mechanische bromtoon, waarvan ze de bron niet kan lokaliseren. Ze wrijft over haar lijf en probeert haar gedachten op een rij te zetten.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek vooral overdag (het bezorgde mij ’s avonds rillingen over m’n rug) wanneer je lekker in een tuinstoel ligt met een zelfgemaakte ijskoffie.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

284 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.