Recensie: Miriam Bos – Cadeautje!

Recensie: Miriam Bos – Cadeautje!


Suusje Eekhoorn is jarig. August de Vos heeft een pakje voor haar, maar wat erin zit, mag Suus nog niet weten. Wat als ze het cadeautje eventjes leent? Gewoon om te kijken? Ze zat het écht niet openmaken…

ISBN: 9789047714798 – Uitgeverij Lemniscaat- Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een grappig en mooi geïllustreerd prentenboek over je nieuwsgierigheid bedwingen.’

Verhaallijn

*****

In Cadeautje! lees je dat Suusje Eekhoorn enorm aan het piekeren is. Ze wil zo graag weten wat ze voor haar verjaardag krijgt, dat ze niet kan wachten tot ze het cadeautje krijgt. Maar August Vos doet er heel erg lang over om alles te versieren. Als hij tot slot ook nog bedenkt om de taart te versieren, neemt Suus het heft in eigen handen en pakt ze het cadeautje. Ze leent het om te kijken, echt niet om open te maken. Ze schudt ermee, gaat erop zitten, danst ermee, likt eraan, gooit ermee, schopt ertegenaan totdat ze het per ongeluk heel hoog de lucht in gooit. Het cadeautje is nergens meer te vinden. Hoe moet ze dit aan August uitleggen? Een spannend verhaal, verpakt met veel emoties. Wel zijn er veel verkleinwoorden te lezen in dit boek. Dat vind ik jammer.
— Eline

Illustraties

*****

Cadeautje! begint met een illustratie over de gehele spread waarop enorm veel te zien is. De kleuren zijn niet altijd zoals in de natuur, maar wel mooi om te zien. Het geeft het boek een vrolijke uitstraling. Op alle pagina’s is Suus goed te herkennen en ook August zie je duidelijk terug op de illustraties. Wanneer Suus en August iets groter waren geweest, was er meer ruimte geweest voor de gezichtsuitdrukkingen. Dan zou de tekst nog meer kracht krijgen.
— Eline

Stukje uit het boek

‘’Wat zou ik toch krijgen?’ piekert Suusje Eekhoorn. Ze is jarig en haar beste vriend August de Vos geeft een feestje. Er zijn slingers, er is taart én er is een cadeautje. Maar dat mag ze pas openmaken als August klaar is met versieren.

‘En dat duurt nog héél erg lang,’ zucht Suus diep. Jarig zijn is helemaal niet leuk als je moet wachten.

‘O jee!’ schrikt August plots. ‘Ik heb de taart nog niet versierd!’ En hij roetsjt de ladder af.

Suusje grijnst. August let niet op. Wat als ze het cadeautje eventjes leent? Gewoon om te kijken? Ze zal het écht niet openmaken.’

Voor wie is het boek?

Cadeautje! is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.