Recensie: Myra Slot – Alles volgens plan

Recensie: Myra Slot – Alles volgens plan


Nora is 24 heeft haar oma Ellie vlak voordat ze overleed beloofd haar as uit te strooien. Na het overlijden blijkt dat Nora hiervoor een roadtrip moet gaan maken met oma’s oude Fiat 500 Topolino uit 1955 en dat ze per dag pas de bestemming voor de volgende dag te horen krijgt. Dat past niet zo goed bij Nora, die haar leven al helemaal heeft uitgestippeld en niet van verrassingen houdt. Toch gaat ze op reis, met een auto die niet zo luxe is als haar eigen auto, en valt van de ene verrassing in de andere.

ISBN: 9789403605418 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 252 – Feelgood


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In de zomer met een goed onderhouden oude Fiat 500 een onverwachte roadtrip maken, dat biedt kans op fijne en onverwachte momenten!’

Hoofdpersonages

*****

Alles volgens plan gaat over Nora van Schaijk. Ze is 24 en heeft haar carrièrepad al helemaal uitgestippeld: ze werkt als accountant in de zaak van haar ouders en gaat deze in de toekomst overnemen. Nora werkt planmatig en is gestructureerd. Ze heeft hoogtevrees, maar denkt dat haar goede voorbereidingen er voor kunnen zorgen dat ze zelfs dat kan overwinnen.

Haar oma Ellie kent haar beter dan Nora zichzelf kent en vraagt zich af of Nora wel gelukkig is. Daarom heeft ze een plan voor Nora bedacht en dat vol liefde en vlak voor haar dood tot in de details uitgestippeld en voorbereid. Ze wil namelijk dat Nora gelukkig wordt.

Onderweg ontmoet Nora Rens, een reisjournalist, die in alle opzichten haar tegenpool is. Ze wordt stilletjes verliefd op hem, maar ziet alleen maar beren op de weg.
— Isolde

Sfeer

*****

Alles volgens plan heeft alles wat je van een feelgood roman verwacht: romantiek, onderlinge aantrekkingskracht, onenigheid en spanning. De roadtrip van Nederland naar Italië draagt absoluut bij aan de sfeer en het tempo van het verhaal. Je wilt namelijk ook weten waar Nora morgen naar toe gestuurd wordt. En hoe het kan dat Rens iedere keer weer opduikt. En je wilt vooral graag dat Nora even zichzelf loslaat, die dure designerkleding aan de kant legt en een makkelijke spijkerbroek aantrekt, en vooral die peperdure pumps met torenhoge hakken opruimt en op sneakers gaat lopen… Doorlezen dus, om te kijken of het Nora lukt.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Bij een goede feelgood hoort ook een vlotte schrijfstijl en dat is gelukt, je vliegt door Alles volgens plan heen. Het boek leest bij wijze van spreken sneller dan de oude Fiat 500 kan rijden. Myra Slot heeft een boek geschreven dat makkelijk leest. Voor feelgood romans hoeven we niet meer naar Engelstalige auteurs uit te wijken, we hebben er in Nederland steeds meer!
— Isolde

Passage uit het boek

‘‘Voor haar dood heeft ze geregeld dat ik deze reis kan maken en ik heb haar beloofd dat ik haar as zou uitstrooien. Maar voordat ik dat doe, zou het mooi zijn als ik erachter kom wie de man was waarmee ze destijds reisde en wat er met hem is gebeurd.’
Mario knikt. ‘Misschien kunnen wij je helpen door te vertellen wat ze in 1957 voor ons heeft gedaan. We weten niet veel, alleen dat zijn naam moeilijk uit te spreken was.’
‘Ja.’ Vittore neemt een grote slok champagne en zet zijn glas neer op een glazen tafeltje. ‘Dat weet ik nog. Je hebt het vaak aan ons verteld. Hoe klonk het ook alweer? Het leek op laise…’’

Leesvoorschrift

Een uurtje geleden ben je gearriveerd in die charmante bed & breakfast in Oostenrijk, de grens met Italië is slechts een uurtje verderop. De zon schijnt en vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op het meer beneden en de omringende bergen. Een koel glas ijsthee en een bord met Oostenrijkse hartige hapjes staan naast je op het tafeltje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

252 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.