Recensie: Nadine Barroso – Dodelijke cocktail

Recensie: Nadine Barroso – Dodelijke cocktail


Vijf vrijgezelle vriendinnen beleven een zinderende zomervakantie in Italië. Maar wat zo mooi begon, eindigt in een nachtmerrie. Slechts vier van hen keren terug naar huis.
Wanneer Charlie jaren later een oude ansichtkaart ontvangt, wordt ze in een keer teruggeworpen in de tijd. Al twintig jaar dragen zij en haar oude vriendengroep een duister geheim met zich mee.

ISBN: 9789461097453 – De Crime Compagnie – Aantal pagina’s: 273 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Dit verhaal geeft je maar één mogelijkheid: zo snel mogelijk doorlezen.’

Hoofdpersonages

*****

De vriendinnen Charlie, Esmee, Isabel, Maaike en Tessel gaan in 2003 met elkaar op vriendinnenvakantie naar Italië. Ze hebben hier de tijd van hun leven met drank en jongens. Er lijkt onderling geen rivaliteit, totdat een van de meiden laat weten dat ze stiekem een beetje jaloers is.
Wanneer er mensen vermoord worden, wordt de vakantie voor de vriendinnen ineens heel anders. Als blijkt dat ook nog één van hen vermist wordt, slaat het noodlot toe. Zonder enig nieuws keren de overgebleven vier vriendinnen terug naar huis.

Twintig jaar later worden de gebeurtenissen weer opgerakeld wanneer de in 2003 geposte vakantiekaarten ineens aankomen. Hierop zijn vreemde boodschappen geschreven. De vriendinnen nemen contact met elkaar op en zijn het erover eens dat ze naar Italië moeten afreizen om hopelijk hun tijd van toen af te sluiten. Wanneer ze daar eenmaal aankomen blijkt hun verleden hen te achtervolgen. Ook komen ze erachter dat hun vriendschap niet is wat het altijd leek…
— Kaylee

Sfeer

*****

Dodelijke cocktail is vanaf het allereerste moment een zinderend verhaal. Telkens gebeuren er nieuwe dingen die je als lezer niet ziet aankomen. De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op en zijn keer op keer verrassend. De spanning wordt geleidelijk aan opgebouwd tot een bloedstollend einde.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Dit boek kun je onmogelijk wegleggen. Nadine Barroso heeft een boeiende schrijfstijl. Ze wisselt af tussen juli 2003 en het heden. Afwisselend lees je de gebeurtenissen van de vriendinnen tijdens hun vakantie in Italië en de perikelen in het heden. Deze twee verhaallijnen geven stukje voor prijs wat er vroeger allemaal gebeurd is tijdens hun vakantie.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Om haar krachten te sparen haalde ze diep adem en ging op haar rug liggen om te drijven. Het ijskoude water leek haar hoofdhuid in te dringen. De rillingen liepen doorlopend over haar rug, terwijl ze bewegingloos bleef dobberen. Er was nu niets anders dan de donkere hemel boven haar met ontelbare sterren op eenzame hoogte. Nog nooit had ze zich zo alleen gevoeld. Wat wilde ze graag terug. Terug naar het strand. Terug in de tijd.’

Leesvoorschrift

De zomer is op zijn hoogtepunt en er zijn flinke onweersbuien voorspeld. Je zit lekker binnen op de bank met een glas wijn en leest dit boek terwijl je wacht op de donderwolken.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

273 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.