Recensie: Nadine Monfils – In Knokke

Recensie: Nadine Monfils – In Knokke


René Magritte gaat met zijn echtgenote Georgette en hun hondje Loulou op vakantie naar de kuststad Knokke. De eerste avond van hun verblijf ontmoeten ze Roger Doorman. Roger vertelt dat hij op zoek is naar zijn echtgenote Daisy Fox, hij heeft sedert een drietal weken niets meer van haar gehoord.
De volgende dag vinden René en Georgette het lijk van Roger op het strand naast een golfbreker. De politie gaat uit van een ongeluk, maar Georgette gelooft dit niet. Haar intuïtie zegt haar dat er meer aan de hand is. Ze blijft ook in haar maag zitten met de vraag waar Daisy zou kunnen zijn. Op hun eigen eigenzinnige manier gaan René en Georgette op onderzoek uit. Stilaan wordt duidelijk dat Georgette wel eens gelijk zou kunnen hebben over de dood van Roger.

ISBN: 9789464102406 – Uitgeverij Horizon – Aantal pagina’s: 256 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In Knokke is een leuk en luchtig boek dat garant staat voor een paar uurtjes ontspanning.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonages in In Knokke zijn de schilder René Magritte en zijn vrouw Georgette. Ze vinden het leuk om samen mysteries te ontrafelen. Georgette wordt gedreven door haar intuïtie. René, die alleen gelooft in de dingen die hij ziet, laat zich telkens weer op sleeptouw nemen door haar.
Kenmerkend voor Magritte zijn zijn pak en zijn bolhoed. Hij is in zijn hart een rebel die graag heilige huisjes omverduwt. Hij en Georgette vinden elkaar hierin.
Als er een lijk gevonden wordt op het strand in Knokke geloven René en Georgette niet dat het om een ongeluk gaat. Ze slaan de handen in mekaar om de waarheid te achterhalen.
— Marita

Sfeer

*****

In Knokke van Nadine Monfils is een luchtig, soms humoristisch verhaal. Toch blijft het plot spannend en verrassend. Dit boek laat zich vlot lezen en staat garant voor een paar uurtjes ontspanning. De schrijfster slaagt erin om je regelmatig te laten glimlachen terwijl je dit boek leest. Het plot is gemakkelijk te volgen, zodat dit boek niet echt veel concentratie vergt. Door de beschrijving van de schrijfster waan je jezelf jaren geleden aan de Belgische kust met al zijn typische kenmerken.
Dit boek zet je aan om de kunstwerken van René Magritte opnieuw eens nader te gaan bekijken.
— Marita

Schrijfstijl

*****

In In Knokke neemt Nadine Monfils je mee terug in de tijd. Ze laat de bekende schilder René Magritte en zijn echtgenote Georgette allerlei avonturen beleven. Ze doet dit op een ludieke manier zonder afbreuk te doen aan haar respect voor de schilder.
Het verhaal is opgedeeld in heel korte hoofdstukken waardoor het gemakkelijk wegleest. In het boek komen diverse meesterwerken van de schilder Magritte aan bod, evenals anekdotes uit zijn leven. Dit maakt het geheel nog boeiender.
— Marita

Passage uit het boek

‘’Het gaat om Daisy Fox,’ verduidelijkte René. ‘De man in de kamer naast ons was haar echtgenoot, hij is verdronken.’
‘Ja, natuurlijk, ik heb over dat tragische ongeval gehoord. Jammer genoeg gebeurt zoiets hier vaker en vooral in de zomer. Toeristen zijn onvoorzichtig.’
‘Mijn vrouw en ik hebben redenen om te denken dat het geen ongeval was.’
“Ach zo? Weet u dat zeker?’
‘Het is een veronderstelling,’ viel Georgette hem in de rede. ‘Weet u, de verdwijning van Daisy is verdacht. Maar u lijkt niet ongerust…’
‘Nee,’ bekende de directeur. ‘Daisy is een wonderlijke vrouw. Ik kende haar niet goed, maar volgens wat ik weet, was ze niet gelukkig bij haar man.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een ligbed, buiten in de zon met een glaasje wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.