Recensie: Nathalie Pagie – De toneelclub

Recensie: Nathalie Pagie – De toneelclub


Elin zoekt na een verbroken traumatische relatie haar heil in een nieuwe stad en een nieuwe baan. Ze wil helemaal opnieuw beginnen en haar verleden achter zich laten. Vooral Daniël, haar charmante maar ook gewelddadige ex, wil ze vergeten. Het lijkt haar aardig te lukken: haar baan is uitdagend, en ze besluit haar oude liefde voor toneel nieuw leven in te blazen door zich bij een toneelclub aan te sluiten. Als ze daar echter een oude bekende tegenkomt, wordt ze geconfronteerd met herinneringen die ze liever zou vergeten.
Elin komt voor een drastische keuze te staan: als ze niet weer het slachtoffer wil worden, zal ze het heft in eigen handen moeten nemen. Lukt het haar voor eens en voor altijd af te rekenen met haar verleden?

ISBN: 9789022566886– Boekerij – Aantal pagina’s: 240 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een heel spannend verhaal vol met onverwachte wendingen.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersoon in dit boek heet Elin. Ze heeft veel contact met haar vriendin Pascalle en ook de ex van Elin, Daniel komt in dit boek voor. Deze ex was in de relatie met Elin erg gewelddadig en zit nu vast in een kliniek. De bemoeizuchtige moeder van Elin komt regelmatig langs.
— Eline

Sfeer

*****

Dit boek speelt zich af tijdens het najaar. De omgeving is mooi geschetst en ik voelde bijna de regen op de ramen tikken terwijl ik dit boek las. De spanning in dit boek was eigenlijk continu wel aanwezig. Af en toe was er een rustiger hoofdstuk, maar daarna begon de spanning zich weer op te bouwen.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Het boek is erg prettig geschreven. Je bouwt echt een band op met Elin en dit komt vooral doordat het zo herkenbaar is hoe zij zich voelt. De hoofdstukken in dit boek zijn relatief kort en dit maakt dat het boek makkelijk wegleest.
— Eline

Passage uit het boek

‘Nee Elin, dat is niet overtuigend. Doe het nog maar een keer en maak je nu eens kwaad.’ Sirpa stond met haar handen in haar zij voor de groep. Sinds ze de regie op zich had genomen, had ze de wind er flink onder. Was er met Tristan nog een tijd geweest voor een praatje vooraf of een geintje tussendoor, met Sirpa was daar geen sprake van. Ze eiste dat iedereen ruim op tijd verscheen en de volle drie uur van de repetitie zijn of haar volledige inzet gaf.’

Leesvoorschrift

Je kunt dit boek het best lezen op een druilerige zondagmiddag. Met een heerlijk kopje thee in je hand zul je je al snel in het leven van Elin wanen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

240 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.