Recensie: Nicky Pellegrino – Dromen van Italië

Recensie: Nicky Pellegrino – Dromen van Italië


Een huis kopen in Italië voor slechts één euro: Gino en Edward, Mimi, en Elise durven het aan. Maar lukt het hen om hun Italiaanse droom waar te maken?

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld met reacties. Er is heel veel belangstelling om in een afgelegen bergdorpje een bedrijf te beginnen, een paradijs te vinden, aan een saai leven of een ongelukkige relatie te ontsnappen. Salvio en zijn assistent Augusto moeten uit alle reacties die mensen vinden die passen bij Salvio’s visie het dorpje weer tot leven te brengen.

ISBN: 9789026151620 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 336 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Dromen van Italië is een absolute must read voor in de zomer: romantiek en dromen waarmaken in een bergdorpje in Zuid-Italië.’

Hoofdpersonages

*****

Dromen van Italië begint met de jonge burgemeester Salvio Valentini die samen met zijn oudere assistent Augusto een aantal langverlaten huizen voor slechts één euro te koop zetten. Salvio hoopt op die manier weer nieuw leven in Montenello te krijgen nu er alleen nog maar ouderen wonen, er geen markt meer is, de fontein het al dertig jaar geleden heeft opgegeven en de school gesloten is.
Er komen veel reacties. Onder andere van Mimi uit Londen die is gescheiden en die in haar hart op zoek is naar een nieuw leven Een huis renoveren in Montenello is dé kans, want haar werk kan ze ook prima daar uitoefenen.
Ook Edward reageert. Hij heeft een relatie met de Italiaanse Gino en ze wonen in Sydney, Australië. Gino’s ouders zijn, toevallig, afkomstig uit Montenello. Met name Edward is op zoek naar een project om zich samen met Gino op te kunnen storten.
En Elise en Richard reageren, een jong stel uit Bristol dat niet veel te besteden heeft en aan het sparen is voor een huis en het opbouwen van een gezin. Ze worden het niet eens en uiteindelijk vertrekt Elise alleen naar Montenello.
Verder maken we natuurlijk kennis met verschillende dorpsbewoners, familieleden van de mensen die een eurohuis kopen en de moeder van de burgemeester…
— Isolde

Sfeer

*****

Nicky Pellegrino weet perfect de sfeer in een slaperig Italiaans dorpje te schetsen. Je waant je in Italië. Maar ook het zonnige Bondi in Australië en het regenachtige Engeland zijn heel herkenbaar.
Dromen van Italië is niet spannend, soms misschien wel een beetje voorspelbaar en in ieder geval herkenbaar. Het is een heerlijk ontspannen verhaal en je wilt wel weten of het Elise lukt een huis te renoveren en of Gino bereid is mee te gaan naar Italië.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Dromen van Italië leest vlot en makkelijk. Het verhaal is niet ingewikkeld en leest lekker door. De hoofdstukken zijn geschreven vanuit afwisselend perspectief en iedere keer in dezelfde volgorde: Montenello, Mimi, Edward, Elise. Je weet precies waar je aan toe bent, maar voor een ontspannen boek als dit, is dat alleen maar fijn.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Als ze hun koffie hadden gedronken, vertrokken de vrouwen naar de plaatselijke winkel vol gedroogde pasta, potten tomaten, salami en allerlei soorten kazen of naar een van de busjes die elke dag op de piazza verschenen; op maandag werden er groenten verkocht, op woensdag vers vees en op vrijdag vis. De vrouwen vulden hun mand of boodschappenkarretje, terwijl de mannen midden op de piazza naast de fontein en het standbeeld van Garibaldi stonden of, als het niet koud was, op de bankjes zaten.
Er werd geluncht in de trattoria met een laag plafond, kleurrijke keramiek aan de gestucte wanden en tafels gedekt met vetvrij papier. Om twaalf uur opende Assunta de deuren. Dan zette ze manden met nog steeds warm knapperig brood en karaffen met fruitige wijn op de tafels en bood haar gasten aan wat ze die dag had gekookt.’

Leesvoorschrift

Dromen van Italië is een perfect summerread die je leest op het strand of een zonovergoten terras, met een beetje schaduw. Frisse sprankelende prosecco en bruschetta maken het Italiaanse sfeertje compleet.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

81%

19%

Hoe dik is de pil?

336 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.