Recensie: Nicola Moriarty – De ex

Recensie: Nicola Moriarty – De ex


Luke is de ware, Georgia weet het zeker. Na alle tegenslag die ze te verduren heeft gehad, is het tijd voor wat geluk in de liefde. Alleen is het jammer dat zijn ex-vriendin Candence blijkbaar niet wil accepteren dat het over is tussen hen, en stoorzender blijft spelen. Ze stuurt Luke het ene berichtje na het andere, en laat dreigende briefjes achter op Georgia’s auto.
Maar Georgia begint te vermoeden dat er meer achter Candence’ gedrag zit dan alleen wrok over een verbroken relatie. Het lijkt wel of iemand haar volgt. In de gaten houdt. Steeds dichterbij komt… Wie kan ze nog vertrouwen?

ISBN: 9789026151521 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 349 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ontzettend spannend boek waardoor alle vrijgezellen voortaan met een ander gevoel op Tinder date gaan…’

Hoofdpersonages

*****

Georgia is verpleegkundige en ze heeft veel meegemaakt in haar leven, zoals een depressie en zelfmoordpogingen. Ze besluit af te spreken met een jongen die ze heeft leren kennen op Tinder, maar hij komt op de afgesproken avond niet opdagen. Wanneer ze aan het wachten is, ontmoet ze Luke en ze weet meteen dat hij de ware voor haar is. Ze krijgen een relatie, maar die wordt ingewikkeld door de ex van Luke. Georgia wordt namelijk gestalkt door zijn ex en dit gaat van kwaad tot erger. Is haar relatie met Luke wel echt zo goed als ze denkt?

Candence is kunstenaar en kent veel angstaanvallen. Ze is hierdoor sterk afhankelijk van haar vriend, die haar ook medicijnen geeft. Wanneer Georgia op een dag bij haar aanbelt,  staat haar wereld ineens op zijn kop en was niets wat het leek…
— Kaylee

Sfeer

*****

Dit boek toverde mij om in een paginavreter. Het begin is niet zo spannend en je denkt als lezer precies te weten hoe het verhaal verder zal verlopen. Maar dan wordt alles anders en ga je twijfelen aan jouw bedacht complot. Er komt een grimmig en spannende sfeer en als lezer wil je nog maar één ding: doorlezen! Het verhaal geeft ontzettend goed weer hoe het voelt om door een stalker achtervolgd te worden en dit is zeker iets wat je nooit wilt!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

De ex is vlot geschreven. Nicola Moriarty weet het verhaal goed op te bouwen in spanning. Je begint het verhaal te volgen vanuit het perspectief van Georgia, maar dat wisselt vanaf ongeveer de helft af met dat van Candence. Hierdoor lees je ook haar kant van het verhaal en vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Toen ze bij de auto kwam griste ze het briefje weg. Heel even overwoog ze het in flarden te scheuren zonder het zelfs maar te lezen. Ze gunde het Candence niet dat de woorden vat op haar hadden. Ze gunde haar die macht niet. Maar ze brandde van nieuwsgierigheid en vouwde het briefje dus toch snel open, zette zich schrap en las het.
Je weet best dat je hem niet kan houden.
Hij is van mij, bitch.
Georgia trilde over haar hele lichaam. Hoe haalde dat mens het in haar hoofd?’

Leesvoorschrift

Dit boek lees je wanneer je op de bank zit met een wijntje en een schaaltje van je favoriete chips. Wanneer je vrijgezel bent, dan lees je tussen het swipen op Tinder door. Heb je een relatie, dan kruip je nog wat dichter tegen je lief aan en lacht even hardop als je beseft dat hij of zij geen creepy bedoelingen heeft.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

85%

15%

Hoe dik is de pil?

349 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.