Recensie: Nicola Moriarty – Ik moet je iets vertellen

Recensie: Nicola Moriarty – Ik moet je iets vertellen


Eindelijk vakantie. De hele familie is bij elkaar. De koffers zijn gepakt, de auto’s zitten vol en in colonne vertrekken ze. Het vakantiehuis ligt op een paar uur rijden, maar niet iedereen zal er aankomen…
De familie van Jill, haar drie zoons en hun gezinnen, wordt verscheurd door een zwaar verkeersongeval. Dit is een ongeluk, maar de gevolgen ervan zaten er al een tijd aan te komen. Want binnen deze familie ligt een geheim te etteren en niets kan voorkomen dat het naar buiten komt.

ISBN: 9789026157103 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 364 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Verhaal dat door een langdurige ontknoping duidelijk maakt dat iedere familie geheimen kent.’

Hoofdpersonages

*****

Jill heeft haar man Frank verloren en probeert haar leven voort te zetten met haar drie zonen en hun gezinnen. Ze schrijft haar overleden man vaak brieven om hem op de hoogte te houden over wat er allemaal speelt binnen de familie en beschrijft op deze manier ook haar gevoelens.

Pete is getrouwd met Mimi en samen hebben ze vier kinderen. Callie en Tare zijn hun twee oudste kinderen, na hen is nog een tweeling geboren. Pete is schrijver en brengt samen met Mimi goedverkopende boeken uit.

Mimi is de vrouw van Pete. Samen met hem brengt ze boeken uit, waarvoor ze de illustraties maakt. Mimi grijpt graag naar de alcohol om te verdringen dat ze eigenlijk liever geen moeder van de tweeling geworden was. Ze probeert haar drankprobleem zo goed mogelijk te verbergen.

Darren is net zoals zijn broers schrijver. Hij is nog niet helemaal over zijn laatste relatie heen en probeert haar op allerlei manieren in zijn leven te houden.

Tony is schrijver en probeert een nieuw boek te schrijven. Dit gaat minder makkelijk dan verwacht en Tony blijkt een nogal duistere kant te hebben.

Andrea is de partner van Tony. Ze bekommert zich extreem over haar buurmeisje Violet, die door haar moeder slecht behandeld wordt. Haar relatie met Tony is middelmatig, maar ze denkt dat dit zo hoort te zijn.
— Kaylee

Sfeer

*****

Ik moet je iets vertellen begint als een heel normaal verhaal en ik had lang niet het idee dat het boek geschaard wordt onder het genre thriller. Je leest het verhaal van Jill en haar zonen en schoondochters. Iedereen heeft hun eigen leven, zorgen en problemen. Wanneer zich een gebeurtenis voordoet merk je spanning binnen de familie en blijkt dat er duistere kanten binnen de familie zijn. Er komen geheimen naar boven en die gaan gepaard met flink wat haat onderling.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Het verhaal leest goed weg, ondanks de vele personages. In het begin moest ik wel even goed bedenken wie welke rol heeft binnen de familie. Er wordt moeiteloos gewisseld tussen de personages en dit is als lezer goed te volgen. Verwacht je een ultieme thriller met kippenvel brengende spanning, dan kun je dit boek misschien beter links laten liggen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Jill hield het zo opgewekt mogelijk. ‘Daar twijfel ik absoluut niet aan,’ beaamde ze. Ze dacht aan Pete’s opmerking van vorige week, dat hij terloops had gezegd dat Tony altijd haar lievelingetje was geweest. Het was jammer dat hij niet hier was om dit gesprek mee te maken. Het zou haar niet verbazen als Tony op dit moment het tegenovergestelde zou beweren. Sinds hij had onthuld dat hij een roman had geschreven, leek Tony vaak defensief over de mogelijke vergelijking tussen hem en zijn broers. Had ze op de een of andere manier zijn interesse in schrijven moeten oppikken toen hij jonger was? Had ze Pete’s en Darrens liefde voor taal gekoesterd maar die van Tony helemaal gemist?’

Leesvoorschrift

Dit boek leest lekker weg wanneer het buiten flink regent. Kruip op de bank en zorg voor een goede kop koffie en wat chocolaatjes.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

55%

45%

Hoe dik is de pil?

364 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.