Recensie: Nina LaCour – We Are Okay

Recensie: Nina LaCour – We Are Okay


You go through life thinking there’s so much you need…

Until you leave with only your phone, your wallet, and a picture of your mother.

Marin hasn’t spoken to anyone from her old life since the day she left everything behind. No one knows the truth about those final weeks. Not even her best friend, Mabel. But even thousands of miles away from the California coast, at college in New York, Marin still feels the pull of the life and tragedy she’s tried to outrun. Now, months later, alone in an emptied dorm for winter break, Marin waits. Mabel is coming to visit, and Marin will be forced to face everything that’s been left unsaid and finally confront the loneliness that has made a home in her heart.

ISBN: 0525425896 – Uitgeverij Dutton Books – Aantal pagina’s: 256 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kayla


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘We Are Okay is het soort boek waar je door wilt huilen, op de beste manier mogelijk.’

Hoofdpersonages

*****

Marin is opgegroeid zonder ouders. Ze woont bij haar opa, maar besteed ook veel tijd met de familie van haar beste vriendin, Mabel. Dit verandert allemaal wanneer haar opa overlijdt. Marin vertrekt zonder een woord uit California en verbreekt al het contact met haar oude leven – net nadat zij en Mabel eindelijk hun gevoelend voor elkaar hebben erkend. Nu heeft Marin een nieuw leven in New York, maar ze wordt gedwongen om de toekomst onder ogen te zien wanneer Mabel op bezoek komt.
Marin is een prachtig personage. Ze heeft een unieke stem waardoor je het gevoel hebt dat je Marin al leert kennen voordat je iets over haar leven weet. Ze is sympathiek, maar LaCour is ook niet bang om te laten zien wanneer zij verkeerd handelt. Als jonge vrouw is het makkelijk om jezelf in haar te kunnen vinden. Ook als je niet met dezelfde dingen worstelt – een dode moeder, gevoelens voor je beste vriendin, een opa die eerder een excentrieke huisgenoot is dan een voogd – is de ietwat onhandige manier waarop zij zichzelf probeert te vinden iets dat iedereen meemaakt wanneer ze opgroeien.
De relatie tussen Marin en Mabel is een van de mooiste dingen in het boek. Behalve dat het een erg respectvolle representatie is van een relatie tussen twee jonge meiden die hun seksualiteit nog moeten ontdekken, is hun vriendschap ook erg krachtig. Hoewel ze ook moeilijke periodes meemaken kan je als lezer echt voelen dat ze er altijd voor elkaar zullen zijn. Het is de soort vriendschap die wij allemaal wel zouden hebben, en een van de dingen die het boek tot een meesterwerk maakt.
— Kayla

Sfeer

*****

De sfeer is erg somber. Hoewel de delen in het verleden vaak een luchthartige toon hebben, hangt er door de afwisselingen met het heden toch een soort bedrukkende sfeer. Dat wil niet zeggen dat je er alleen maar depressief van wordt. In tegendeel zelfs: We Are Okay is een boek dat hoop inspireert. De tranen lopen misschien over je gezicht, maar je zal het boek uiteindelijk sluiten met een glimlach.
— Kayla

Schrijfstijl

*****

Nina LaCour heeft een erg toegankelijke schrijfstijl en laat dat ook hier weer zien. Hoewel het verhaal erg langzaam is, is de taal van het boek dat zeker niet. Als een prachtige schrijfstijl niet genoeg is bouwt LaCour ook nog meesterlijk spanning op. Zodra je begint met lezen wil je niet meer stoppen tot je weet wat er is gebeurd om Marin zonder afscheid te laten vertrekken. We Are Okay is een boek dat je in één zitting uit wil lezen, met een schrijfstijl die dat goed mogelijk maakt.
— Kayla

Passage uit het boek

‘The dorms are closed for the monthlong semester break, but my adviser helped me arrange to stay here. The administration wasn’t happy about it. Don’t you have any family? They kept asking. What about friends you can stay with? This is where I live now, I told them. Where I will live until I graduate. Eventually, they surrendered. A note from the Residential Services Manager appeared under my door a couple days ago, saying the groundskeeper would be her throughout the holiday, giving me his contact information. Anything at all, she wrote. Contact him if you need anything at all.
Things I need: The California sunshine. A more convincing smile.’

Leesvoorschrift

Erg geschikt voor s’ avonds laat wanneer het koud is buiten. Zorg voor makkelijke toegang tot een warme kop thee of chocolademelk, en iemand om je te troosten wanneer We Are Okay je hart uit je borstkast heeft getrokken.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.