Recensie: Mascha & Gregor – Happy Food Life

Recensie: Mascha & Gregor – Happy Food Life


Hi, wij zijn Mascha en Gregor en na ruim 10 jaar vloggen hebben wij eindelijk een kookboek gemaakt! Veel recepten kunnen mensen herkennen uit onze vlogs (Beautygloss en Vloggloss). Regelmatig hebben we vragen gekregen of we de recepten wilden delen. Dus bij deze: een bundel van onze ultieme favoriete recepten. Van toetjes tot aan ontbijtjes. Dit zijn de recepten die wij hier in huis het allerliefst maken.

ISBN: 9789461563170 – Bertram + de Leeuw Uitgevers – Aantal pagina’s: 141 – Kookboek


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Kookboek vol simpele gerechten dat helaas niet vernieuwend is.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Bij het openslaan van Happy Food Life werd ik meteen blij van de fotografie. De gerechten staan erg kleurrijk en smakelijk op de foto. Dit trekt direct de aandacht, net zoals de prettige sfeerbeelden. Echter, daarna was ik een beetje teleurgesteld. Het boek kent vooral heel veel simpele en geen nieuwe of vernieuwende recepten. Wanneer je Mascha en Gregor online volgt, dan zul je wel wat gerechten herkennen.

In de Outro (tegenstelling van de intro), die ik erg leuk verzonnen vind, hebben Gregor en Mascha een samenvatting gemaakt van hun shootdagen. Hierin las ik dat de kruidenboter een erg groot succes was bij de crew. Omdat ik hier toch wel benieuwd naar was, heb ik deze gemaakt. Niets is minder waar, deze is erg lekker en gemakkelijk te maken. Absoluut een aanrader om te maken voor bij de barbecue of de borrel.

Gregor wordt geroemd om zijn chocolate chip cookies, dit recept kan dan ook zeker niet ontbreken in dit boek. De koekjes zijn zeker lekker en leuk om te maken op een regenachtige zondag, maar het recept is helaas niet vernieuwend.
— Kaylee

Instructies

*****

Het boek is opgedeeld in thema’snamelijk ontbijt, lunch, avond, drankjes, zoet en side. Dit maakt het overzichtelijk en ieder thema kent verschillende soorten recepten. Denk aan een basic salade, mac ‘n cheese, overnight oats, salted caramel popcorn, dalgano en pumpkin spice mix.

Voor vrijwel alle recepten kun je de ingrediënten in de supermarkt vinden. Dit vind ik een pluspunt, omdat dit vaak ook ingrediënten zijn die je in je keukenkastje hebt en je dus snel aan de slag kunt. De ingrediëntenlijst staat duidelijk vermeld en er is bij aangegeven voor hoeveel personen het recept is.

De instructies staan echter als een blok tekst beschreven. Dit maakt het bij langere beschrijvingen lastig, omdat je terug moet zoeken waar je gebleven bent. Het zou handiger geweest zijn als ze opgesomd waren.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Dit boek is leuk om cadeau te doen aan iemand die bijvoorbeeld net begint met koken of op zichzelf gaat wonen. Er staan simpele recepten in die iedereen kan maken.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

141 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.