Recensie: Sofie & Jorrit van Daalen Buissant des Amorie – Eenpansgerechten & traybakes

Recensie: Sofie & Jorrit van Daalen Buissant des Amorie – Eenpansgerechten & traybakes


Wie kent het niet: je komt ’s avonds thuis en hebt geen zin om uitgebreid te kokkerellen. Hoe fijn is het dan om snel een maaltijd in de oven te schuiven? Sofie en Jorrit hebben in dit kookboek 125 traybakes én eenpansgerechten verzameld. Superfijne recepten, want ze zijn allemaal makkelijk te maken, leveren weinig afwas op en ze zijn vaak ook nog snel klaar. Wat dacht je van een traybake met roti, een plaattaart met prei en geitenkaas, pompoensoep met chorizo of een panlasagne met groenten? Allemaal makkelijke en lekkere gerechten, met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Perfect voor na een drukke dag op het werk maar ook op een luie zondag. Laat je inspireren!

ISBN: 9789461563217 – Bertram + de Leeuw Uitgevers – Aantal pagina’s: 263 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Bij gebrek aan tijd of zin om te koken gaat dit boek een uitkomst zijn.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Eenpansgerechten & traybakes kent veel diverse recepten, denk aan traybakes en ovenschotels, plaattaarten en quiches, soepen en stoofschotels, pasta en bowls. Ook zijn er een aantal zoete recepten opgenomen in het boek.

Ik vind het soms wel eens lastig om te bedenken wat te eten en dit boek bracht me op ideeën. Zo kent het boek een recept voor een sushibowl met avocado en zalm. Dit vind ik altijd erg lekker, maar ik maak het zelf eigenlijk zelden. Met weinig en goed verkrijgbare ingrediënten kun je een smakelijke sushibowl maken. Het gerecht is gemakkelijk te maken en neemt niet veel tijd in beslag. De bowl wordt hier zeker nog eens gemaakt.

Naast dit recept delen Sofie en Jorrit ook recepten voor een tonijnbowl, een gemakkelijk recept voor kip teriyaki met broccoli en rijst en een traybake met spruiten en kipgehakt, die zeker aanraders zijn.
— Kaylee

Instructies

*****

Sofie en Jorrit zijn volgens mij de koning en koningin van de makkelijke recepten. Al eerder mocht ik Lekker & Simpel ZOET en Lekker & Simpel 10 jaar recenseren. Ook in deze boeken staan gemakkelijke en toegankelijke recepten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit boek ook in deze lijn geschreven is.

Alle recepten zijn duidelijk beschreven. Zo staat er bij ieder recept bij voor hoeveel personen het is, wat de totale tijd voor de bereiding is en welke ingrediënten je nodig hebt. De instructies staan stapsgewijs genoteerd.

Iedere kok kan aan de gang met het boek, ook als je niet zo’n gevorderde kok bent. Ben je dit wel, dan zul je dit boek waarschijnlijk alleen gebruiken ter inspiratie.

Ik mis zelf de persoonlijke touch van Sofie en Jorrit in het boek. Het voorwoord is vrij algemeen en er staat verder ook geen informatie in het boek. Zo staat bijvoorbeeld bij de recepten geen kort intro over het gerecht of wat leuke informatie, bijvoorbeeld hoe Sofie en Jorrit op het gerecht gekomen zijn, wanneer ze het eten, etc. Dit zou zeker een leuke toevoeging zijn.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

De recepten in het boek zijn niet bijzonder, maar het boek kan je redden op een dag wanneer je zonder al te veel moeite en tijd een maaltijd op tafel wilt toveren.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

263 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.