Recensie: Noortje Brink – Bloedhitte

Recensie: Noortje Brink – Bloedhitte


Bloedhitte draait om de vriendinnen Lieneke en Monique. Lieneke is net gescheiden en kan de herinneringen aan haar ex-man maar moeilijk onderdrukken. Dat hij op een botte manier een punt zet achter hun relatie omdat het niet lukte om kinderen te krijgen, maakt het des te pijnlijker. Om haar zinnen te verzetten vertrekt Lieneke met haar beste vriendin Monique naar Portugal voor een heerlijke zonvakantie. Twee weken genieten is het plan. Eenmaal aangekomen in Faro krijgt Lieneke echter al snel het gevoel dat ze wordt gevolgd. En op het hotelterrein lijkt zich ook een schimmige figuur te begeven…

ISBN: 9789047205463 – Uitgeverij LOFT Books – Aantal pagina’s: 109  – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Perfect voor een avondje spanning, maar verwacht er geen huiveringen van.’

Hoofdpersonages

*****

Monique vertrekt samen met haar vriendin Lieneke op zonvakantie naar Portugal. Ze wil alles uit haar vakantie halen en hoopt veel te kunnen feesten. Wanneer ze aankomen in hun resort blijkt dat deze gericht is op rust, yoga en gezond eten. Er is zelfs geen alcohol te krijgen, iets wat Monique belachelijk vindt. Ze regelt alcohol en snacks bij de portier en blijft een nacht bij hem slapen. Wanneer Monique dingen ziet die ze niet mag zien slaat het noodlot toe.
Lieneke hoopt dat ze tijdens haar vakantie al haar zorgen en verdriet kan vergeten. Haar ex heeft hun relatie verbroken omdat het hen niet lukte om kinderen te krijgen. Ze gaat mee in de rebelse praktijken van Monique. Wanneer alles dreigt mis te gaan moet Lieneke in actie komen.
— Kaylee

Sfeer

*****

Noortje Brink weet een grimmige en gespannen sfeer te creëren in Bloedhitte. Vanaf de eerste bladzijde is het al wel duidelijk dat er iets spannends gaat gebeuren en dat de twee vrouwen hierbij betrokken raken. Langzaam komt dit moment steeds dichterbij en wordt ook de spanning heviger. Het daadwerkelijke hoogtepunt vond ik persoonlijk wat tegenvallen, alles gaat in een sneltreinvaart en het is vrij voorspelbaar.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Toen ik begon in Bloedhitte dacht ik dat het over twee jonge meiden ging die op feestvakantie wilde. Lieneke en Monique worden neergezet als jonge twintigers, rebels en een tikkeltje brutaal. Toen ik later las dat zij al in de veertig zijn was ik dan ook een tikkeltje verbaasd. Verder in het verhaal worden zij iets meer volwassen. Ik vind dit wel jammer, omdat ik bij zo’n spannend verhaal als dit toch wel meer volwassen personages verwacht.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘“Mevrouw zegt dat uw vriendin nogal een nachtvlinder is. Ze gaat vaak in haar eentje op pad, terwijl dan alle horeca in het hotel al gesloten is.” “Klopt. Ze is een avondmens en we hebben deze vakantie geboekt, omdat we plezier wilden maken. We hadden geen idee dat we in een resort als dit terecht zouden komen en ik denk dat Monique toch halsstarrig probeert lol te hebben. Desnoods in haar eentje. Alleen in je bed tv-kijken kan altijd thuis nog…” “Maar uw vriendin was ook nogal een liefhebber van alcohol…” “En?” “Kan het zijn dat zij gewoon ergens haar roes ligt uit te slapen?”
“Nee.” Opeens was Lieneke heel zeker van haar zaak. “Nee, zeker niet. En als jullie mee zouden gaan naar haar kamer, dan zouden jullie ook zien dat ze daar vannacht geweest is. Waarom zou ze weer weg zijn gegaan?”’

Leesvoorschrift

Het boek telt niet ontzettend veel pagina’s, dus wanneer je een vlotte lezer bent heb je dit boek in een middag uit. Kruip lekker op de bank, vergeet even alles om je heen en lezen maar.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

109 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.